Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La finele a 39 de percheziţii Aproximativ 250.000 de ţigarete de contrabandă, confiscate la Constanţa (galerie foto)

ro

16 Mar, 2013 00:00 1006 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat astăzi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi cu suportul tehnic şi informativ al SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa, o acţiune complexa pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

Astfel, au fost efectuate 39 de percheziţii în judeţul Constanţa, fiind ridicate în vederea confiscării aproximativ 250.000 de ţigarete ce provin din activitatea de contrabandă.
Totodată, 27 de persoane, de naţionalitate română, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală.

Ieri, începând cu ora 06.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi cei din Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa, cu participarea comisarilor din cadrul Gărzii Financiare Constanţa, a lucrătorilor vamali din cadrul DRAOV Constanţa şi a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de de Jandarmi Constanţa, au descins la mai multe adrese de pe raza judeţului Constanţa, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu produse accizabile din tutun şi a evaziunii fiscale.

Au fost efectuate un număr de 39 de percheziţii, în mai multe locuri despre care existau suspiciuni că erau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal.

Cu această ocazie au fost depistate şi ridicate în vederea confiscării un număr de 250.000 de ţigarete netimbrate, de mărci diferite, de provenienţă Republica Moldova, Republica Ucraina şi magazin duty-free, mai multe sticle cu alcool, muniţie de vânătoare şi patru arme albe.

Au fost ridicate patru autoturisme în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.
În cauză sunt cercetate 27 de persoane, cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală. Până la închiderea ediţiei, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa nu luaseră vreo măsură privativă de libertate faţă de cele 27 de persoane.

Ti-a placut articolul?

Comentarii