Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:03 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La aproape trei luni de la mediatizare Vezi ultima decizie a Curţii de Apel în dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă

ro

17 Dec, 2013 00:00 1545 Marime text
La aproape trei luni de la mediatizarea dosarului presupusei corupţii din Universitatea Maritimă Constanţa, judecătorii Curţii de Apel au luat o decizie definitivă, prin intermediul căreia Dumitru Florin Merăuţă, fost student al universităţii, va fi menţinut în arest. Potrivit datelor oficiale, acesta este cercetat pentru trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitatea şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe data de 12 decembrie, Tribunalul Constanţa a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de Merăuţă, pe o durată de 30 de zile, de la 18 decembrie 2013 la 16 ianuarie 2014. Nemulţumit, acesta a atacat cu recurs decizia mai sus precizată, la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, judecătorii ultimei instanţei precizate au respins recursul declarat de bărbat, menţinând decizia Tribunalului din data de 12 decembrie. Amintim că, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în perioada februarie - 16 septembrie, Merăuţă „a primit sume de bani cuprinse între 100 şi 150 de euro, de la 17 studenţi din cadrul aceleiaşi universităţi (...) pentru a-şi folosi influenţa asupra cadrelor didactice din cadrul universităţii, astfel încât studenţii să promoveze examenele restante fără rezolvarea subiectelor pe lucrările scrise, ci numai să-şi scrie numele, prenumele, anul de studiu, forma de învăţământ, precum şi cerinţa subiectului”. „Pentru traficarea influenţei sale, Merăuţă Dumitru-Florin mai pretindea pentru sine de la cumpărătorii de influenţă sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

În sarcina inculpatului Merăuţă Dumitru-Florin s-a mai reţinut că, în aceeaşi perioadă infracţională, în mod repetat, a substituit la examene alţi studenţi, folosind carnete de student cu fotografia sa şi numele cumpărătorului de influenţă, întocmind în numele acestora lucrările de examinare, studentul substituit primind astfel notă de promovare”, conform procurorilor. Oamenii legii mai spun că în urma unei percheziţii efectuate la reşedinţa lui Merăuţă au fost descoperite şi ridicate mari sume de bani „provenite din comiterea infracţiunilor de corupţie, respectiv: 14.850 de euro, 2.400 de dolari, 11.400 de lei, înscrisuri ce cuprindeau însemnări cu nume de persoane, sume de bani, copiuţe, adeverinţe de student, carnete de student (...)”. În acest dosar mai este cercetat şi Emilian Anatoli Costache, fost lector la Universitatea Maritimă Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, dar şi alţi studenţi suspectaţi de cumpărare de influenţă. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii