Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Studenții s-au opus O fuziune între Universitatea Maritimă Constanța și Universitatea Politehnica din București nu va avea loc

ro

16 Nov, 2022 12:10 4222 Marime text


La ora actuală, se vorbește despre o posibilă includere a Universității Maritime Constanța în cadrul unei universități tehnice care ar urma să fie înființată la nivel național.

Aceasta presupune o posibilă fuziune între UMC și Universitatea Politehnica din București.

În același timp, instituția de învățământ superior din capitală ar purta discuții, cu scop similar, cu cel puțin încă o universitate, cea din Pitești.

S-ar avea în vedere formarea, astfel, potrivit unor surse, a unei Universități Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica.

Pe tema posibilei fuziuni dintre UMC și Universitatea Politehnica din București, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, va fi prezent astăzi la Constanța, unde va purta discuții cu studenții UMC.     

UPDATE 1:

Întâlnirea a luat sfârșit, verdictul fiind unul clar: o fuziune între UMC și Universitatea Politehnica din București nu va avea loc, studenții opunându-se din start proiectului.

Discuțiile au fost foarte clare, studenții nu vor așa ceva, astfel că fiecare ne vom vedea de drumul nostru. Nu se pune problema acestui proiect la Constanța, a declarat Mihnea Costoiu.

Întâlnirea a fost destul de scurtă, iar atmosfera – foarte tensionată. Studenții au fost împotriva oricărei discuții pe această temă și de prezentare a proiectului. Au spus nu. În această situație, s-a decis oprirea proiectului, a spus și prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, preşedintele Senatului Universităţii Maritime din Constanţa.   


UPDATE:



Pe marginea întâlnirii dintre studenți și Mihnea Costoiu, Universitatea Maritimă Constanța a emis un comunicat de presă, semnat de rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur, în care se menționează:
 
 

Un număr de 40 cadre didactice din Universitatea Maritimă Constanța se dezic și se delimitează complet de acțiunea desfășurată astăzi de reprezentanți ai Ligii Studenților și ai absolvenților UMC prezenți în Aula universității, la întâlnirea cu Rectorul Universității ”POLITEHNICA” București, Mihnea Costoiu.
 
Considerăm că studenții prezenți astăzi în sală nu au reprezentat opinia tuturor studenților universității, și comportamentul acestora a fost sub nivelul academic care caracterizează comunitatea universității noastre. Discuțiile pe marginea unui proiect care nu aveau la acest moment decât rol de informare, nu au existat. Întâlnirea a fost dominată de atitudine violentă, manifestări non verbale, huiduieli.
 
Atitudinea academică și forumurile de dezbatere pe care Universitatea Maritimă din Constanța ar trebui să le găzduiască, nu își găsesc materializarea în reacția vehementă a celor prezenți în Aula universității.
 
În aceste condiții, dorim să ne cerem scuze pentru acest eșec de comunicare între rectorul celei mai mari universități tehnice din țară și studenții universității noastre, în reprezentarea și convocarea  realizată prin intermediul Ligii Studenților.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii