Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:02 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Tulcea. Ambarcaţiune controlată pe braţul Chilia. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră

ro

15 Jul, 2018 12:22 1359 Marime text
Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcațiune, care naviga pe brațul Chilia, județul Tulcea.

Astfel, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune plase de pescuit având în ele captura de pește ce conținea cantitatea de 40 kg specia sturion și 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, cantitatea de 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii