Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii vor analiza cum au fost renovate saloanele din Secţia Interne a Spitalului Cernavodă

ro

11 Feb, 2016 00:00 4564 Marime text


Începe judecata lui Marius Ion Sponoche, managerul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, trimis în judecată de procurorul Ciprian Bodu, de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Ieri, Judecătoria Medgidia a respins cererea de restituire a cauzei la Parchet formulată atât de Sponoche, cât şi de Ioan Cosiţă, inculpat în prezenta cauză. Mai mult decât atât, instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 5136/P/2014 privindu-l pe Sponoche, „cercetat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (…), în dauna Spitalului Orăşenesc Cernavodă şi în folosul SC Cerna Steel-Nav SRL (lucrarea de renovare a unor saloane de pe Secţia Interne - decembrie 2014) - (folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor bani, bunuri sau alte foloase necuvenite) (…), (punerea la dispoziţia lui Cosiţă a ofertei SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL) şi abuz în serviciu în formă continuată, în dauna persoanei vătămate (…), (respingerea discreţionară a cererilor de concediu de odihnă şi fără plată formulate de medicul (…)“, conform minutei judecătoreşti. De asemenea, Judecătoria Medgidia a constatat şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 5136/P/2014 privindu-l pe Ioan Cosiţă.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.


 
Conform rechizitoriului, Marius Ion Sponoche este suspectat că, „în perioada noiembrie-decembrie 2014, în calitate de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Cernavodă, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu ce decurgeau din funcţia sa“.
 
„În contextul intenţiei Spitalului Orăşenesc Cernavodă de a contracta serviciul de «Renovare a secţiei interne a Spitalului Orăşenesc Cernavodă», prin achiziţie directă, inculpatul S.M.I, pe parcursul derulării procedurii achiziţiei directe, a pus la dispoziţia inculpatului C.I, administrator în fapt al SC CSN SRL, contraoferta (devizul provizoriu) SC UPC SRL, în valoare de 38.340.42 de lei, document ce nu era destinat publicităţii, pentru ca SC Cerna Steel NAV SRL să poată oferi, pe baza aceloraşi materiale devizate de SC Utilităţi Publice Cernavodă, un preţ mai mic, ceea ce s-a şi întâmplat“, se arată în documentele procurorilor.
 
 „Prin aceste demersuri frauduloase, SC CSN SRL, reprezentată în fapt de inculpatul C.I. (n.r. Cosiță Ioan), s-a folosit în mod ilegal de contraoferta SC UPC, oferind un preţ mai mic decât cel oferit de SC UPC SRL, respectiv 36.476,75 de lei, faţă de 38,340.42 de lei (fără TVA), câştigând astfel fraudulos, prin informaţii la care nu putea avea acces, atribuirea directă a lucrării respective, conform notei de fundamentare fără număr de înregistrare aprobate de inculpatul S.M.I, prin care s-a propus preţul «cel mai mic», cu consecinţa cauzării în patrimoniul Spitalului Orăşenesc Cernavodă a unui prejudiciu calculat în principal la 36.476,75 de lei (fără TVA), reprezentând suma plătită de Spitalul Orăşenesc Cernavodă ca urmare a obţinerii în mod fraudulos a lucrării de către SC CSN SRL“, conform actelor oficiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sava Aurel 21 Feb, 2016 11:17 Salut pe toti..... In legatura cu spitalul asta,am avut si eu o firma de renovari cu calitati foarte bune pentru usi si tocuri,cu licenta germana,chiar am facut o usa la Spitalul asta,care le au placut extrem de mult,dupa o perioada de asteptare,in care speram ca vom lua noi lucrarea asta,si sa angajez Cernavodenii nostrii,am ramas uimit de modul lor e de a alege firma de renovari,care dadea mai mult castiga,mi am luat materialul dupa usa facuta,ca tot am facut/o degeaba si tocul la fel,dupa ce am fost ameninta de director ca ma da pe mana Politiei ca am furat usa din spital,chiar a trimis-o pe D-na Laura la atelier,si mi a spus ca daca nu aduc usa inapoi iese rau de tot,.....dupa toate astea m-am lasat pagubas,am inchis firma,ca nu avea nici un rost sa ma lupt cu ei. D-na Laura cu D-nul Spanoche au firme pe alte nume,care si asa iau lucrarile care sunt pe un site special de licitatii de genul asta....RUSINE sa va fie...ca sunteti si Cernavodeni....luati banii,si mai si furati,concedii platite pe banii bolnavilor care sunt neglijati in Spitale....nu gasesti un medicament in Spital,pentru ca sunt deja marcate farmaciile care trebuie sa dea spaga la randul lor....Eu as schimba totul,fara deosebire,cu paznici cu tot,toti stiu ca se ia spaga,ma mir ca Anaful nu ia masuri,poate ia si ei spaga,ce stim noi,contribuitorii....
  • cernavodean 12 Feb, 2016 20:56 Acest spital este o afacere nicidecum un spital care sa fie de folos cetateanului......Am fost cu bunicul la oftalmologie ( unde chiar dk ai trimitere platesti 50lei ) , am stat 2 ore pt ca in fata lui erau bagati altii care cotizau la doctora si asistente . In final am plecat si vazandu-ne asistenta a venit dupa noi sa ne intrebe dk ne-am suparat.....Totul aici e pe spaga....astepti cu orele la usa si nu te baga nimeni in seama( tb sa dai peste ,bani si alte cadouri ) ....mai bine inchideti-l ca oricum dk ajungi aici mori linistit