Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Roxana Bacu a anulat raportul ANI Nicuşor Constantinescu a scăpat, momentan, de incompatibilitate

ro

20 May, 2015 00:00 1973 Marime text
După 11 termene de judecată, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost declarat câștigător în dosarul în care i-a chemat la judecată pe inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Ieri, judecătoarea Roxana Nicoleta Bacu, din Curtea de Apel Constanţa, a anulat raportul de evaluare nr. 18330 / G / II/24.04.2013 întocmit de ANI, document prin intermediul căruia Nicuşor Constantinescu a fost declarat incompatibil.
 
Amintim că, potrivit ANI, șeful CJC „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul unei societăţi (...)“.
 
„Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Constantinescu Nicuşor Daniel în contradictoriu cu pârâţii Agenţia Naţională de Integritate şi Creţu Maria. Anulează raportul de evaluare nr. 18330/G/II/24.04.2013 întocmit de ANI. Respinge cererea privind obligarea pârâţilor la plata daunelor morale, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Constanţa“, potrivit minutei judecătorești.
 
În ciuda deciziei judecătoarei Roxana Nicoleta Bacu, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate nu au pierdut definitiv procesul. Ei pot formula recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune tot la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, la începutul lunii februarie, primarul comunei constănțene Albești, Gheorghe Moldovan, a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Citește și 

Legea ANI decapitată!
Aleşii neamului au găsit soluţia pentru a rămâne în funcţii


Knock-out?
„Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, Nicuşor Constantinescu este suspendat de drept şi acest lucru e clar pentru toată lumea”


Curtea de Apel Constanţa a suspendat procesul lui Cristinel Dragomir cu ANI
Vicepreşedintele CJC i-a făcut o plângere la Parchet unui fost ofiţer de poliţie (documente)


UPDATE. Din cauza contractelor Expertissa SRL. Ce spune directorul ACN
Daniel Georgescu, şeful CN ACN, a pierdut procesul cu ANI


Gheorghe Moldovan a scăpat de eticheta de primar incompatibil - „Am avut acelaşi inspector de integritate ca şi Klaus Iohannis“(documente)

A câştigat definitiv procesul cu ANI la Înalta Curte. Primul primar absolvit de incompatibilitate, după modelul Klaus Iohannis
 
UPDATE. Verdictul dat în cazul incompatibilităţii lui Klaus Iohannis nu l-a ajutat
Primarul comunei Deleni, Marian Dan, a pierdut recursul declarat la Înalta Curte​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii