Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Moldovan a scăpat de eticheta de primar incompatibil - „Am avut acelaşi inspector de integritate ca şi Klaus Iohannis“(documente)

ro

09 Feb, 2015 00:00 2935 Marime text
Primarul comunei constănțene Albești, Gheorghe Moldovan, a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Acesta a avut termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 6 februarie.
 
Magistrații au anulat, vineri, raportul de incompatibilitate emis pe numele primarului și au obligat ANI să îi plătească lui Moldovan 6.000 de lei cheltuieli de judecată. Primarul comunei Albeşti este primul primar din judeţul Constanţa găsit incompatibil de ANI care a câştigat definitiv procesul împotriva Agenţiei de Integritate, după precedentul creat de cazul Klaus Iohannis. Rezultatul obţinut de Moldovan era aşteptat cu sufletul la gură de toţi ceilalţi primari constănţeni aflaţi în aceeaşi situaţie, care acum au încrederea că preşedintele României le-a aruncat, indirect, un colac de salvare. „A fost o decizie aşteptată şi dorită. Sunt primul primar constănţean care a trecut de furcile caudine. Am avut chiar şi mai multe coincidenţe cu cazul lui Klaus Iohannis: am avut acelaşi inspector de integritate ca şi Iohannis şi, mai mult, când a fost recursul preşedintelui, ANI s-a folosit de sentinţa dată în cazul meu de Curtea de Apel Constanţa“, a declarat primarul Gheorghe Moldovan pentru ZIUA de Constanţa. „Mă aşteptam ca aceasta să fie soluţia, pentru că am avut de la început încrederea că magistraţii de la Înalta Curte vor cântări just toate argumentele“, a mai spus primarul comunei Albeşti. Amintim că Gheorghe Moldovan a fost declarat incompatibil deoarece, în timp ce ocupa funcția de primar, a fost și reprezentant al comunei Albești în Adunarea Generală a Asociaților a SC RAJA SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii