Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarm cu diploma de bacalaureat falsa

ro

12 Feb, 2009 02:26 11243 Marime text
jandarm.jpgUn fost sergent angajat pe bază de contract a încercat să ocupe o funcţie de subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa cu ajutorul unei diplome de bacalaureat false. Tânărul este acum cercetat pentru fals, uz de fals şi fals în declaraţii.

Cătălin Bugariu a fost sergent angajat pe bază de contract timp de patru ani, în perioada 2002 - 2006. A rămas fără serviciu în momentul în care s-a dispus ca toate posturile ocupate de civili să fie scoase la concurs, Jandarmeria urmând a fi alcătuită numai din profesionişti, respectiv subofiţeri. Condiţia obligatorie era ca aceştia să aibă diplomă de bacalaureat. Cătălin Bugariu nici măcar nu terminase liceul. Cu toate acestea, după un timp, s-a prezentat la IJJ şi s-a înscris la concursul pentru subofiţeri. La dosar anexase o diplomă de bacalaureat emisă de Grupul Şcolar Cooperatist Constanţa, care atesta că susţinuse bacalaureatul în sesiunea iulie 2004. Surpriza a venit în clipa în care angajatul IJJ a mers, conform procedurii, la unitatea de învăţământ pentru a verifica autenticitatea diplomei. Secretara Grupului Cooperatist a cercetat actele şi a răspuns că, nu numai că unitatea de învăţământ nu emisese nicio diplomă cu numărul respectiv, dar nici măcar nu are dreptul să susţină bacalaureatul şi să elibereze diplome. Absolvenţii susţin bacalaureatul la un centru acreditat. Ca urmare, IJJ a sesizat poliţia, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că diploma cu numărul respectiv fusese eliberată de Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara unei absolvente din localitatea respectivă. Originalul documentului se găsea, de altfel, la secretariatul Universităţii Oradea. Pus în faţa dovezilor, Cătălin Bugariu a recunoscut că, în luna august 2002, îl rugase pe fratele său, Cristian, care între timp a decedat, să-i facă rost de o diplomă de bacalaureat. La scurt timp, fratele său i-a spus că rezolvase problema. Îl înscrisese la liceu, îl asigurase că nu este nevoie să meargă la niciun curs, dar lunar trebuie să achite suma de 15 lei, pentru fondul clasei. După doi ani îi adusese şi diploma falsificată care atesta că terminase liceul. Dosarul urmează a fi înaintat procurorilor, cu propunere de trimitere în judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sg Maj Gorell Jandarmul 19 Oct, 2016 18:40 Deci un tip care si-a facut munca bine fara sa aiba "studii" ! Ptr ce trebuie sa mearga la scoala?