Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:48 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea, o lună fără colonelul Daniel Popa!

ro

04 Dec, 2020 00:00 857 Marime text
  • Colonelul Daniel Popa, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, a murit pe data de 4 noiembrie 2020.
  • Cu credință și onoare, cu principii ferme și cu o sete de cunoaștere ce caracteriza fiecare acțiune a sa, colonelul Popa a servit patria aproape 40 de ani, înainte ca soarta să-i traseze misiuni în Cer.
  • Colonelul a fost înmormântat la data de 8 noiembrie 2020, în Cimitirul Central din Călărași.
 
Astăzi, 4 decembrie 2020, se împlinește o lună de când comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe, a plecat să întregească armata eroilor din ceruri.
 
Cu credință și onoare, cu principii ferme și cu o sete de cunoaștere ce caracteriza fiecare acțiune a sa, colonelul Popa a servit patria aproape 40 de ani, înainte ca soarta să-i traseze misiuni în Cer.
 
La momentul decesului, colonelul era infectat cu noul Coronavirus și se afla în spital.
 
Redăm, în continuare, mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, cuvinte încărcate de stimă și devotament pentru cel ce a călăuzit salvatorii constănțeni în misiunile de zi cu zi timp de mai bine de patru ani:
 
„38 de ani,  2 luni și  11 zile în slujba Patriei!
 
Miercuri, 4 noiembrie 2020, comandantul nostru, inspectorul șef colonel Popa Daniel Gheorghe, a plecat să fie comandantul batalionului de pompieri din cer!
 
Colonelul Popa Daniel Gheorghe a avut o sete de cunoaștere cum rar întâlnești, fiind preocupat în mod continuu de autoperfecționare. A condus această instituție după principiile sale de viață, dorind în mod constant îmbunătățirea serviciilor pe care ISU Dobrogea le oferă cetățenilor județului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii. Ca și pompier și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat. Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să imprime această atitudine și organizației, solicitându-ne să punem în permanență pe primul plan CETĂȚEANUL și obligația noastră de a-i asigura securitatea în domeniul situațiilor de urgență.
 
Colonelul Popa Daniel Gheorghe a fost un patriot și DA, a iubit țara aceasta și meseria de salvator. Acesta a fost colonelul Popa Daniel Gheorghe!

 
Domnul colonel s-a născut la data de 25 iunie 1963 în sat Armășești, comuna Cernișoara, județul Vâlcea și a urmat cursurile Liceului Industrial Mecanic din Râmnicu Vâlcea pe care le-a absolvit în 1981, cu diplomă de bacalaureat.Ulterior, a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Pompieri București, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1985, fiind repartizat la Grupul de Pompieri al județului Călărași, unde a ocupat funcția de  Inspector principal II. Începând din august 1998, până în septembrie 2001 a ocupat functia de Şef de stat major Grupul de Pompieri „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Începând din 15 septembrie 2001, până in 14 iulie 2016 a ocupat funcția de Inspector şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Din 15 iulie 2016 până în prezent  a fost  Inspector şef I al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.
 
GRADE:
1985-locotenent
1989-locotenent major
1994-căpitan
1999-maior
2002- locotenent colonel
2005-colonel
 
DECORAȚII
2000-Semn Onorific În serviciul patriei pentru 15 ani
2006-Bărbăție și credință
2010-Semn onorific în Serviciul patriei pentru 25 ani
2012-Bărbăție și credință în grad de  Comandor
2014-Plachetă onorifică
2019-Emblemă de merit Acțiuni umanitare
2020-Distincție de serviciu
 
Drum lin, domnule comandant!”
 
Conelul Daniel Gheorghe Popa a fost înmormântat la data de 8 noiembrie 2020, în Cimitirul Central din Călărași.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
Citește și:

Onor la comandant. Zeci de oameni l-au condus pe ultimul drum pe fostul șef al ISU Dobrogea-Constanța (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii