Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenții solicitante pentru pompieri Incendii în județul Tulcea. Au ars un tractor și o remorcă. Ce a declanşat incendiile (video)

ro

03 Aug, 2021 09:44 2024 Marime text
  • Din fericire, la toate aceste incendii nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite, informează ISU Delta Tulcea. 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 17, după cum urmează:

- 10 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 

- o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Ialomița, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;

 -  5 incendii:     
                                 
În data de 02 august a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit în apropierea localității Agighiol. Un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars 200 mp de vegetație uscată și gunoi menajer.

Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

În data de 02 august a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată și miriște produs în apropierea localității Nalbant. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-a deplasat de urgență la locul solicitării.

Au ars vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ 5 hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unor scântei rezultate de la un conductor electric defect.
  
 În data de 02 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitati să intervină la un incendiu, produs la un depozit de furaje, pe raza localității Vișina. Două echipaje de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării.

În sprijinul echipajelor, au intervenit un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, precum și membri ai SVSU Jurilovca cu o autocisternă.

În urma evenimentului au ars aproximativ 2000 baloți de paie, 1000 baloți de mazăre, un tractor și o remorcă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

În data de 02 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza orașului Babadag. 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării.

A ars vegetație uscată, lăstăriș și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.

Cel mai probabil folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza producerii incendiului.  

În data de 02 august a.c., pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Măcin, au fost solicitati să intervină la un incendiu produs la unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat amplasată pe peretele unei clădiri din orașul Măcin.

Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiul a fost lichidat rapid, fiind afectat doar unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat.

Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma suprasolicitării.

Din fericire, la toate aceste incendii nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

Sursa foto: ISU Delta Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii