Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infractori de crima organizata, trimisi in judecata dupa trei ani

ro

10 Oct, 2007 00:00 1444 Marime text

La mai bine de trei ani de la comiterea faptelor, DIICOT Constanta a reusit sa intocmeasca rechizitoriul in cazul unor infractori prinsi in flagrant de politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta. Nu se stie la ce mai foloseste acest lucru, in conditiile in care la momentul de fata este tarziu sa se mai recupereze prejudiciul, iar unii suspecti au parasit deja tara.

Unul dintre cei trimisi in judecata este Valentin Slepac, de 35 de ani, din Cuza Voda, recidivist. Ofiterii BCCOA au stabilit ca, in cursul anului 2004, impreuna cu Paul Popaene, administrator la firma SC Geometal 2000 SRL Constanta, inculpatul a facut comert cu deseuri metalice, fara a inregistra operatiunile respective in contabilitate si fara a-si achita obligatiile catre buget. Prin urmare, evaziune fiscala fara dubiu. Prejudiciul astfel cauzat se ridica la suma de 3,5 milioane lei, echivalentul a 821.000 de euro. Asa cum era de asteptat, in intervalul de trei ani in care procurorii DIICOT s-au chinuit sa redacteze rechizitoriul, Paul Popaene a avut destul timp sa fuga din tara, astfel ca aceiasi procurori au fost nevoiti sa dispuna disjungerea cauzei. Cel de-al doilea individ trimis in judecata este, de aceasta data, "carder". Este vorba de Alexandru Rotariu, de 23 de ani, din Constanta, pe care politistii BCCOA l-au prins in luna august 2005. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului sau, un Volkswagen cu numarul CT-83-NUD, oamenii legii au gasit sapte carti de credit, dintre care cinci contrafacute. Printre acestea se afla si o carte de credit emisa de banca Ion Tiriac pe numele sau, dar care avea inscrisa pe banda magnetica datele unei carti de credit apartinand unei alte persoane.

Date confidentiale obtinute prin mesaje spam

In urma cu cateva zile, acest card fusese folosit de Alexandru Rotariu pentu achitarea unei note de plata la o benzinarie din Navodari si la Motor Cazino din Navodari, ambele in valoare de 2.650 delei. Cu o luna in urma, individul folosise alte trei carti de credit cu ajutorul carora scosese 1.600 de lei de la bancomate apartinand Raiffeisen Bank, situate in Navodari si Tulcea. Cu ocazia perchezitiei, la domiciliul acestuia s-au gasit 15 carduri falsificate. De altfel, de bunavoie a predat aparatul folosit la rescrierea benzilor magnetice. Anchetatorii au reusit sa-l identifice si pe complicele acestuia, Cristian Iulian Gheorghiu, de 21 de ani, din Constanta, care trimitea pe internet mesaje "spam", reusind in acest mod sa obtina date despre cartile de credit ale unor cetateni americani. Datele astfel obtinute le transmitea celui de-al treilea membru al retelei, Catalin Dragomir, care le transcria pe benzile magnetice. Alexandru Rotaru si Catalin Dragomir au fost trimis in judecata pentru falsificare a instrumentelor de plata electronice, detinere de echipamente in vederea falsificarii acestor instrumente si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos. Cristian Iulian Gheroghiu a fost scos de sub urmarire si a primit o sanctiune cu caracter administrativ. Cateva luni mai tarziu, in aprilie 2006, Alexandru Rotaru a fost prins din nou in timp ce ataca bancomatele. Dupa ce, pe tot parcursul anchetei, a negat ca ar fi vinovat, a doua oara a fost prins la scurt timp dupa ce extrasese, cu ajutorul a opt carduri false, 4.500 de lei.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii