Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata în dosarul UMC

ro

18 Mar, 2016 00:00 2022 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privindu-i „pe inculpaţii trimişi în judecată Costache Emilian Anatoli, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă; Ştefan Răzvan Călin, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, complicitate la cumpărare de influenţă; Burasan Ersin, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Badea Victor Mihai, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Grigoraş Mihai Emanuel, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Luca Claudiu Alin, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Guzganu George Ciprian, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Niculescu Lucian Victor, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Meilă Cornel Dumitru, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Ghiţă Iulian Florin, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Ţiripan Valentin Nicolae, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Olaru Mihai Cătălin, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Ilie George, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Maxim Ştefan Marius, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Gruia Aurel George, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Aliosman Deniz, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Buja George Ştefan, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Lupu Aurelian, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă; Constantin Tinel Alexandru, pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă“.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi au dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia nu este definitivă.
 
Potrivit anchetatorilor, neregulile au ieşit la iveală în iulie 2013, după ce Parchetul a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse împotriva lui Dumitru Florin Merăuţă. Conform anchetatorilor, el este acuzat că ar fi primit bani de la 17 studenţi ai UMC, care ar fi plătit între 100-150 de euro pentru promovarea unor examene (unele dintre ar fi fost la materiile predate de Costache) şi între 100-150 de lei lui Merăuţă pentru serviciul făcut. Mai mult decât atât, au existat situaţii în care Merăuţă nu l-ar fi putut aborda pe profesorul examinator şi atunci ar fi susţinut concursul în locul studentului care ar fi dat şpaga. Anchetatorii spun că, pentru a-i păcăli pe examinatori, Merăuţă ar fi obișnuit să falsifice carnetul de note al studentului și ar fi înlocuit poza titularului cu fotografia sa.
 
Pe 19 septembrie 2013, procurorii au descins la sediul UMC, la locuinţa lectorului Emilian Anatoli Costache, dar şi la domiciliile unor studenţi. Aceștia ar fi recunoscut că ar fi dat şpagă pentru a promova examenele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii