Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Zona Peninsulară - Intervenția pompierilor, îngreunată de crengi netăiate și stâlpișori (FOTO-VIDEO)

ro

05 Sep, 2023 12:18 1318 Marime text
Incendiu pe strada Ion Theodorescu Valahu, din Zona Penisulară Constanța

Un incendiu a  izbucnit astăzi, 5 septembrie 2023, la subsolul unei case situate în Zona Peninsulară, pe strada Ion Theodorescu Valahu, chiar în spatele Arhiepiscopiei Tomisului.

La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale și echipaje de descarcare și prim-ajutor ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogrea, dar și ale Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Din fericire, intervenția s-a încheiat cu succes, incendiul fiind lichidat și neexistând victime.

Totuși, martorii spun că intervenția salvatorilor a fost îngreunată de stâlpișorii ficși care închid mai multe străzi din Peninsula Constanța, chiar în zona în care a izbucnit incendiul.

Mai mult decât atât, echipajele ISU Dobrogea au fost nevoite să îndepărteze cu mâinile crengile copacilor netoaletați din zonă, care îngreunau accesul autospecialelor de salvare.

De-a lungul timpului, au existat mai multe voci care au vorbit despre accesul îngreunat al echipajelor de salvare în Peninsula Constanța, pe fondul existenței stâlpișorilor ficși care închid zona, dar și din alte motive.

Daniela Ghițoi, reclamant în procesul pentru suspendarea Regulamentului de Acces în Zona Peninsulară, care închidea cu bariere perimetrul, a vorbit, în cadrul unei ediții a emisiunii ZIUA Live, despre situația gravă în care se află Peninsula, în cazul izbucnirii unui incendiu sau ivirii altei situații de urgență.

Mai multe detalii pot fi aflate în articolul

ZIUA LIVE. Zona Peninsulară Constanța - un „Colectiv“ în așteptare?!

În prezent, pe rolul Tribunalului Constanța există un proces împotriva stâlpișorilor ficși, pericolul pe care aceștia îl reprezintă arătându-se inclusiv în timpul incendiului care a cuprins podul Arhiepiscopiei Tomisului în octombrie 2022.

Acum, dincolo de existența stâlpișorilor ficși care închid definitiv mai multe străzi din zonă, pompierii au avut de luptat și cu crengile copacilor care îngreunau intervenția autospecialelor pentru stingerea incendiului.

Mai multe imagini pot fi accesate în Galeria Foto a articolului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și
Știri Constanța azi
Incendiu în Peninsula Constanța, în spatele Arhiepiscopiei Tomisului (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii