Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini impresionante surprinse la scurt timp după explozia urmată de incendiu de la Rafinăria Petromidia Năvodari (VIDEO)

ro

21 Jun, 2023 17:51 2305 Marime text
Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit în această după amiază la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În imaginile surprinse la scurt timp după explozie se văd flăcări uriașe care au cuprins instalația din cadrul Rafinăriei Petromidia Năvodari. 

Reamintim că incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF.
ISU CT acționează cu următoarele echipaje: 9 autospeciale de stingere, autospeciala pentru victime multiple, echipaj CBRN, 5 echipaje  SMURD, 8 SAJ și două autoscarări plus echipajele de pompieri din cadrul Rafinăriei.

Din ordinul inspectorului general de la nivelul IGSU s-a decis să vină în ajutor 9 autospeciale de la București-Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea. De la ISU B-IF vin în ajutor 4 roboți de stingere. 


 

Citește și: 

LIVE VIDEOExplozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii