Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine este! Un judecător din Constanţa îi interzice lui Sorin Oprescu să participe la manifestări sportive sau culturale

ro

19 Jan, 2016 00:00 4281 Marime text


Sorin Oprescu, fostul primar al municipiului Bucureşti, a scăpat de arestul la domiciliu. Şi asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus, printr-o decizie definitivă, înlocuirea măsurii preventive anterior menţionate cu cea a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
 
Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, în noiembrie 2015, de procurorii DNA, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru constituire a unui grup infracțional organizat.
 
Pe timpul controlului judiciar, Sorin Oprescu a fost obligat să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, magazine alimentare şi farmacii de pe raza sectorului 1 Bucureşti sau unităţi spitaliceşti din Bucureşti, să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, hotărârea este definitivă şi a fost luată, potrivit surselor noastre, de judecătoarea Ruxandra Grecu, din Curtea de Apel Bucureşti, fost procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa arăta, în luna decembrie a anului 2010, că Ruxandra Grecu a fost judecătoarea care, în premieră pentru „echipa Mazăre-Constantinescu“, a „îndrăznit“ să-l citeze pe Nicuşor Constantinescu, şeful CJC, într-un dosar penal, cu mandat de aducere la instanţă cu jandarmi, dar apoi s-a răzgândit. Mai mult decât atât, Ruxandra Grecu a fost vicepreşedintele Biroului Electoral Municipal Constanţa, în iunie 2008, la momentul la care Nicuşor Constantinescu a candidat pentru prima dată la şefia Consiliului Judeţean Constanţa prin sistemul uninominal de vot.
 
Ruxandra Grecu a devenit judecător în 2009.
 
De altfel, la sfârşitul lunii mai 2010, judecătoarea Ruxandra Grecu şi alte colege ale sale, împreună cu un procuror şi un poliţist, s-au aflat în atenţia presei, după ce numele lor a apărut într-un scandal petrecut în clubul Crush din Constanţa.  

Citeşte şi  Anchetă cu judecătoare, procuror şi poliţist - Fostul fotomodel Iani Jaca a fost condamnat definitiv pentru scandalul din Crush

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, document pus la dispoziţie de CSM şi completat la data de 13 iunie 2014, Ruxandra Grecu nu are terenuri, case, maşini, bunuri sub formă de metale preţioase, conturi ori depozite bancare. În 2013, magistratul a luat de la ING Bank 18.000 de lei (descoperire de card).  

Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii