Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate din Tulcea cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat pentru mită

ro

27 Jul, 2016 00:00 2641 Marime text


Dumitru Lascu, fostul preşedinte - director general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, solicită revizuirea dosarului în care a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. 
 
Cererea fostului şef al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea se află pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 20 octombrie. Decizia magistraţilor va fi definitivă.
 
Dumitru Lascu a fost trimis în judecată, pe 19 decembrie 2008, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită.
 
Conform rechizitoriului întocmit de procurori, „Lascu Dumitru, preşedinte - director general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 10.000 de lei pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, şi anume pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 RON pentru lunile noiembrie şi decembrie 2008, prin direcţionarea unor fonduri gestionate de CAS Tulcea“.
 
„La data de 24 noiembrie 2008, inculpatul Lascu Dumitru a primit suma de 8.100 RON şi 500 euro, banii fiind găsiţi în cursul aceleiaşi zile la percheziţia efectuată în biroul inculpatului“, au mai arătat anchetatorii.
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Tulcea, instanţă care l-a condamnat pe Dumitru Lascu la patru ani cu suspendare. Ulterior, procesul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa, care a redus pedeapsa la doi ani de închisoare, cu suspendare. În final, cauza a fost trimisă şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În martie 2012, Curtea Supremă a decis condamnarea lui Dumitru Lascu la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii