Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul poliţist spune că avea timp s-o "şteargă" Se măreşte numărul arestaţilor în dosarul "buldoexcavatorul"

ro

06 Nov, 2010 00:00 3310 Marime text
04_buldoexcavator.jpgCurtea de Apel Constanţa a judecat şi respins ieri recursurile în dosarul "buldoexcavatorul". Astfel, Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu, Constantin Muraru şi Vasile Oancea rămân în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Alături de aceştia, după cum au decis ieri magistraţii, va fi arestat şi Raul Marian Caramilea, care potrivit organelor de anchetă este acuzat de complicitate la înşelăciune.

Aproape la unison, apărătorii celor implicaţi în dosarul "buldoexcavatorul" au cerut instanţei de judecată admiterea recursurilor formulate de Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu, Constantin Muraru şi de Vasile Oancea deoarece probele existente nu sunt suficiente pentru ca inculpaţii să fie menţinuţi în stare de arest preventiv. Întrebat de judecători dacă are ceva de declarat, fostul poliţist de frontieră Silviu Corbeanu a spus că doreşte să fie cercetat în stare de libertate şi că nu intenţionează să se sustragă urmării penală. "Dacă vroiam să fac acest lucru, o făceam în cele patru ore scurse de la expirarea ordonanţei de reţinere până la emiterea mandatului de arestare preventivă", a mai completat Silviu Corbeanu. La câteva ore după finalizarea procesului, Curtea de Apel Constanţa a decis să respingă recursurile formulate de Claudiu Silviu Mihai, Silviu Corbeanu, Constantin Muraru şi Vasile Oancea împotriva luării măsurii de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie în formă agravantă şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În "horă" vine şi Caramilea

Mai mult decât atât, în aceeaşi cauză, judecătorii au hotărât să fie arestat preventiv şi Raul Marian Caramilea, acesta fiind acuzat de complicitate la înşelăciune. Pe data de 29 octombrie, ora 19.45, pe E 60 Hârşova - Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Bacău, Iaşi, Neamţ, Galaţi şi luptători SIR, au blocat un autotren staţionat pe care se aflau două buldoexcavatoare. În urma cercetărilor s-a stabilit că utilajele aparţineau SC Alt Steel Galaţi SRL. Conform materialului probatoriu, buldoexcavatoare au fost închiriate de Claudiu Silviu Mihai şi de Silviu Corbeanu prin inducerea în eroare a SC Alt Steel Galaţi, motivând că au de executat lucrări de excavaţie pe raza judeţului Constanţa. Oamenii legii mai spun că Silviu Claudiu Mihai şi Silviu Corbeanu intenţionau ca în cursul aceleiaşi nopţii să vândă buldoexcavatoare lui Vasile Oancea, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9.000 de euro şi a unui autoturism Audi A4. Mihai, Corbeanu şi Oancea au fost prinşi în flagrant în momentul tranzacţiei, fiind descoperit autoturismul, care fusese dat în urma unei înţelegeri anterioare de către Oancea lui Corbeanu, precum şi suma de 4.600 de euro şi 11.400 de lei, bani pe care urma să-i primească tot el, în schimbul celor două utilaje.

Au atentat la bunul familiei Istrate

Mai mult decât atât, Silviu Corbeanu, ajutat de Constantin Muraru şi de Mihai Encică ar mai fi comis o tâlhărie. Obiectul acesteia ar fi fost un utilaj buldoexcavator, în valoare de 60.000 de euro, pe care l-ar fi sustras prin acte de violenţă în noaptea de 10 octombrie, de pe raza judeţului Galaţi de la SC Vega 93 SRL, unitate deţinută de familia lui Corneliu Istrate, cu o avere de 55 de milioane de euro, clasată pe locul 90 în Topul "Forbes 500 miliardari", ediţia 2010. Reprezentanţii Poliţiei Judeţului Constanţa mai spun că Encică, Muraru şi Corbeanu l-au bătut pe Daniel Vieru, paznicul parcului auto al Vega 93, de unde au plecat cu utilajul.

Paznicul, pe DN 25 cu mâinile legate

"La data de 10.10.2010, în jurul orelor 22.30, lucrătorii Postului de Poliţie Pişcu, judeţul Galaţi, au fost sesizaţi telefonic despre faptul că pe DN 25, în localitatea Vameş, pe partea carosabilă se deplasează o persoană de sex bărbătesc având mâinile la spate, care solicita ajutor. (...)Vieru Daniel, potrivit actului medico-legal, a suferit un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, plagă contuză vertex, care a necesitat circa 23-25 de zile de îngrijiri medicale", mai spun oamenii legii. În sarcina suspecţilor s-a mai reţinut o altă faptă de înşelăciune, comisă la data de 25 octombrie, dată la care a fost luat un alt buldoexcavator, în valoare de aproximativ două miliarde de lei vechi, de la SC Nel Super SRL din Saligny, care a fost recuperat la data de 30 octombrie, din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău. Ţinând cont de faptul că Mihai Encică, din Medgidia, cunoscut ca şi "Jegul" ori "Mişu", se sustrage cercetărilor, poliţiştii l-au dat în urmărire pe bărbat în urmărire naţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii