Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul magistrat Vlad dă roba de avocat pe cea de procuror (din nou)?

ro

29 Jun, 2016 00:00 1141 Marime text


„Mirajul“ avocaturii i-a determinat pe mulţi dintre procurorii constănţeni să renunţe, la un moment dat, la cariera de procuror şi să dea roba de acuzator pe cea de apărător. Cu toate acestea, se pare că unii dintre foştii magistraţi intraţi în avocatură duc dorul zilelor cu dosare la instanţă, în care cereau dreptatea, în numele statului şi al comunităţii. Printre cei din urmă pare să se afle şi fostul procuror devenit avocat Mihala Vlad Șerbu, care a solicitat recent Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe reîntoarcerea de partea cealaltă a baricadei. Solicitarea nu a întrunit însă condiţiile cerute de lege.
 
Fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urmă cu doar câţiva ani, magistratul Mihala Vlad Șerbu era una dintre prezenţele constante la şedinţele Curţii de Apel Constanţa, unde reprezenta interesele Ministerului Public, solicitând, în numele statului şi pentru binele comunităţii, să se facă dreptate, iar acuzaţii din diferitele dosare să fie condamnaţi, pentru faptele reţinute împotriva lor prin actul de acuzare. Însă, în 2009, procurorul Mihala Vlad Șerbu, din cadrul Secţiei Judiciare a Parchetului Curţii de Apel Constanţa, a ieşit la pensie. Decretul de eliberare din funcţie prin pensionare a fost semnat de preşedintele României de la acel moment, Traian Băsescu, pe data de 2 octombrie 2009.
 
Ulterior încheierii carierei sale de procuror, magistratul a decis să rămână o prezenţă constantă în lumea Justiţiei de la malul mării şi a îmbrăcat roba de avocat. În tabloul avocaţilor din Baroul Constanţa, fostul magistrat figurează ca avocat definitiv, numele său fiind înscris în data de 1 februarie 2011, iar relativ proaspătul apărător având dreptul să profeseze şi să depună concluzii la instanţele de orice grad. Se pare însă că amintirea anilor în care s-a aflat de cealaltă baricadă a Justiţiei nu s-a stins de tot pentru fostul procuror. Recent, aceasta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe întoarcerea printre procurori. Astfel, pe masa Secţiei pentru judecători a CSM s-a aflat nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea de reîncadrare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fostului procuror. Însă, în urma analizării solicitării sale, reprezentanţii Secţiei pentru procurori au ajuns la concluzia că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrarea pe funcţie, aşa că nu s-a dat curs solicitării fostului magistrat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii