Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne sub control judiciar

ro

25 Apr, 2016 00:00 2481 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea, Adrian Arhire, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Viorel Luca, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte, Marius Ionuţ Matei şi Ioan Ahălanei pe o durată de 60 de zile. Decizia este definitivă.
 
Soluția a fost dată în dosarul în care fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în primă instanţă, pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare de bani, în formă continuată.
 
Judecătorul Leornard Iustin Bourceanu a mai dictat, tot în prezenta cauză, următoarele pedepse: Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie, iar Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Cei în cauză au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi îl transvazau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii