Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta firma a lui Chirca ar putea primi o „suplimentare"

ro

02 Nov, 2009 02:34 1933 Marime text
cafea_ceasca.jpgPrimăria lui Mazăre dă alţi bani pe cafele

Soţia lui Ovidiu Chircă - fost acţionar al SC Prodigy Corporation - este inculpată, alături de primarul Constanţei, de Nicuşor Constantinescu şi alţii, în dosarul retrocedărilor

Municipalitatea constănţeană mai pune de o cafea. Primăria Constanţa va dota încă două cluburi pentru pensionari cu automate de cafea şi băuturi calde.

Este vorba despre două spaţii de petrecere a timpului liber nou-înfiinţate: clubul de iarnă pentru pensionari de pe str. Cişmelei nr. 16 şi clubul pentru persoane cu handicap situat în zona Pieţei Tomis III. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, deschiderea ofertelor pentru automatele de băuturi calde va avea loc pe data de 9 noiembrie, începând cu ora 13.00, la sediul Primăriei Constanţa, din b-dul Tomis nr. 51. Termenul până la care se depun ofertele este 9 noiembrie, ora 10.00, locul la care se transmit fiind sediul primăriei, din str. Ecaterina Varga. Potrivit anunţului din SEAP, valoarea estimată a serviciului de instalare de utilaje pentru prepararea băuturilor este de 31.360 lei fără TVA, adică de aproximativ 370 milioane de lei vechi, cu TVA. Potrivit SEAP, criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

cafea_club_batrani_18.jpgLicitaţie şi pentru renovare

Pentru aceste două noi cluburi, primăria organizează o licitaţie în vederea efectuării de lucrări de reparaţii şi amenajări interioare. Deschiderea ofertelor pentru contractul de renovare va avea loc pe data de 5 noiembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Constanţa, din b-dul Tomis. Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de 82.102,22 lei fără TVA, adică de aproape un miliard de lei vechi, cu TVA.

Reamintim că băuturile calde din celelalte cluburi destinate seniorilor Constanţei sunt oferite de către firma SC Prodigy Corporation SRL. Societatea a câştigat, la începutul acestui an, licitaţia organizată de către Primăria Constanţa pentru serviciul de instalare a automatelor de băuturi calde în cluburile pentru pensionari. Ceea ce intrigă este faptul că, dacă în 2008, Primăria Constanţa a dat pe cafelele seniorilor aproximativ 700 de milioane de lei, în 2009, municipalitatea reprezentată de Radu Mazăre a plătit de zece ori mai mult. În urma contractului încheiat în 2009 cu primăria, firma Prodigy Corporation a obţinut 613.200 lei fără TVA , adică peste 7,2 miliarde de lei vechi, cu TVA.Firma i-a aparţinut pesedistului Ovidiu Chircă. De precizat că Ovidiu Chircă s-a retras din afacerea în care la început era unic acţionar. Dacă la începutul lui 2008, Chircă deţinea părţi sociale în două firme - SC Prodigy Corporation, respectiv G&O Bee Corporation SRL - la sfârşitul anului 2008 era asociat doar în ultima dintre ele.

Chircă s-a „lepădat" de cafele

În mod suspect, Ovidiu Chircă şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, chiar pe 25 martie 2008, ziua în care în cotidianul Ziua de Constanţa s-a scris despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa. Atunci, Chircă s-a „lepădat" de firma Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Corporation.

Soţia, inculpată în dosarul retrocedărilor

Important de adăugat este şi faptul că Ovidiu Chircă este angajat în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, prietenul şi partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre, iar soţia acestuia, Nora Alina Chircă, este angajată în cadrul Primăriei Constanţa, numele ei fiind menţionat în actul de inculpare din dosarul retrocedărilor în care este cercetat şi primarul Constanţei, Nicuşor Constantinescu şi alţii. În plus, şi Lucreţia Cioară, soţia partenerului de afaceri al lui Ovidiu Chircă, s-a ales cu un schimb de teren foarte convenabil, cu primăria.

Este posibil ca şi contractul privind prepararea băuturilor calde în cele două noi cluburi să fie câştigat de fosta firmă a familiei Chircă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii