Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală de peste 20 de milioane de euro Judecata fraţilor Livadariu din Constanţa şi celebrul arădean Racz Attila, amânată de Tribunal

ro

08 Sep, 2012 02:38 2261 Marime text
08_livadariu_Descinderi_la_fartii_Livadariu_Mamaia.jpgMagistraţii din cadrul Tribunalului Bucureşti au decis amânarea dosarului penal în care fraţii Livadariu din Constanţa, celebrul arădeanul Racz Attila, dar şi alte persoane, sunt judecaţi pentru o presupusă evaziune fiscală de 20 de milioane de euro.

Pe data de 4 septembrie, judecătorii din capitală au acordat un nou termen dosarului, pentru 2 octombrie, având în vedere imposibilitatea de prezentare a unui apărător. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că „inculpaţii Racz Peter Attila (şeful grupării), Livadariu Ion, Livadariu Stelian şi Costache Dumitru au constituit un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul produselor petroliere, ce au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu suma de 87.386.308.61 lei (peste 20 de milioane de euro)". Organele de anchetă mai arată că, la data de 26 iulie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Racz, a fraţilor Ion şi Stelian Livadariu şi Dumitru Costache, pe un termen de 29 de zile. La data de 22 septembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus înlocuirea arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile faţă de inculpaţii Racz, Costache şi Stelian Livadariu, măsură ce a fost prelungită ulterior. La data de 2 septembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus liberarea provizorie sub control judiciar a lui Ion Livadariu. Jurnaliştii din capitală au arătat că arădeanul Racz Attila ar fi protejatul lui Alexandru Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al preşedintelui ANAF. Fraţii Livadariu deţin, printre altele, şi cunoscutul complex de agrement „Insula Ovidiu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii