Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii printre magistraţii constănţeni Consiliul Superior al Magistraturii numeşte şeful Anticorupţiei Constanţa

ro

18 Jun, 2012 01:00 1627 Marime text
DNA-DNAConstantasediu03.jpgLa circa două luni de când a susţinut interviul în faţa procurorului şef al DNA, Daniel Morar, pentru funcţia de şef al Anticorupţiei constănţene, magistratul Sorin Constantinescu va trebui să treacă „examenul" Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a deveni şef deplin la Constanţa. Pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a Secţiei pentru procurori a CSM se află şi punctul privind numirea în funcţie de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţioe a mai multor procurori, lista fiind deschisă de magistratul constănţean. Dezbaterile vor începe de la ora 9.00, punctul privind numirea noilor şefi anticorupţie fiind ultimul pe ordinea de zi.

Potrivit documentelor afişate pe site-ul CSM, magistratul Sorin Constantinescu a fost propus de procurorul şef al DNA, Daniel Morar, ca procuror şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în timp ce magistratul Ioan Ulici a fost propus şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj. Tot mâine se va discuta şi numirea magistratului Cristian Andrei Bertha în funcţia de şef al Biroului Teritorial Târgu Jiu din cadrul Serviciului Teritorial Craiova, tot la propunerea şefului DNA, dar şi numirea magistratului Florentin Ciprian Man pentru funcţia de şef al Biroului Teritorial Satu Mare din cadrul Serviciului Teritorial Oradea. Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, la momentul la care s-a scos la concurs funcţia de la Constanţa, DNA a mai anunţat că se caută şefi şi pentru Serviciile teritoriale Bucureşti, Craiova, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, şi Timişoara, dar şi pentru Birourile teritoriale Baia Mare, Târgu Jiu şi Satu Mare. Revenind la propunerea şefului DNA pentru Anticorupţia Constanţa, este de menţionat că procurorul Sorin Constantinescu asigură funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial din toamna trecută, când a fost delegat pe funcţie. În cea mai recentă declaraţie de avere publicată a şefului DNA Constanţa, Sorin Constantinescu menţiona că nu are în proprietate terenuri şi nici clădiri, ci doar două maşini.

Venituri, conturi şi acţiuni

Mai exact, era vorba despre un autoturism Renault Megane fabricat în anul 2004 şi un Peugeot 207 fabricat în anul 2007, ambele autoturisme fiind dobândite în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare. Fără bijuterii sau obiecte de cult a căror valoare să depăşească 5.000 de euro, şeful delegat al DNA Constanţa menţiona, în cursul anului trecut, că are mai multe depozite bancare însumând 504.520 de lei şi 1.720 de euro. De asemenea, procurorul constănţean a menţionat şi un împrumut către socrul său. În ceea ce priveşte venitul anual realizat, Sorin Constantinescu nota pentru anul anterior un venit de 128.303 lei încasaţi de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi alţi 10.810 lei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Soţia sa, judecător al Tribunalului Constanţa, a realizat un venit anual de 79.546 de lei. În ceea ce priveşte eventualele interese, şeful delegat al DNA Constanţa menţiona 250 de acţiuni la SC SOCEP SA Constanţa, în valoare de 87,82 de lei şi 664 de acţiuni la SC Petrom Aviation SA Otopeni, în valoare de 332 de lei. În plus, procurorul constănţean a mai notat şi că este membru al Asociaţiei Magistraţilor din România. Revenind la Serviciul Teritorial Constanţa al DNA, este de menţionat că funcţia de procuror şef serviciu a rămas vacantă după pensionarea fostului procuror şef, magistratul Ioana Ţene, în toamna anului 2010. Ulterior, funcţia i-a revenit, cu delegaţie, magistratului Beatrice Şişman, însă, deşi propusă şef de Daniel Morar, această nu a trecut „testul" numirii de către Consiliul Superior al Magistraturii. Ulterior, funcţia i-a revenit, tot cu delegaţie, magistratului Sorin Constantinescu, ce se va prezenta în faţa CSM mâine dimineaţă, de la ora 9.00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii