Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:56 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două minore din Constanţa ar fi fost exploatate sexual de o grupare infracţională. Cine sunt suspecţii

ro

22 Jun, 2017 15:56 3296 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat o grupare infracțională organizată care ar fi exploatat sexual 2 minore de 13 și 14 ani. Patru persoane au fost reținute și ulterior arestate preventiv, iar față de alte 2 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.
 
La data de 20 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa și cei ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în județul Constanţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de minori şi proxenetism.

La activități au participat și criminaliști din cadrul I.P.J. Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai a.c., 6 persoane, din municipiul Constanța, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării ar fi recrutat, transportat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale, pe artere rutiere din județul Constanța, două minore, de 13 și 14 ani, obţinând bani din practicarea prostituţiei de către acestea.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite ambele minore exploatate sexual și au fost ridicate pentru cercetări 4.200 de lei, un autoturism, mijloace de comunicații și arme albe.

Ca urmare a administrării probatoriului, 4 dintre cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv, pentru 30 de zile, de instanța de judecată, iar față de ceilalți doi membri ai grupării a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
Oficial de la DIICOT:

​La data de 21.06.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a  inculpaţilor MOISE IONEL-MARIAN, MOISE DOMNICA-MIHAELA, BĂICEANU COSTEL-ADRIAN şi SPÎRCACI ŞTEFAN-GABRIEL, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.
 
 În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai 2017 - iunie 2017, inculpatul  Moise Ionel-Marian a iniţiat şi constituit, împreună cu inculpaţii Moise Domnica-Mihaela, Spîrcaci Ştefan-Gabriel şi Băiceanu Costel-Adrian, un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi l-au sprijinit inculpaţii Pîrvu Andrei  şi Stroe Cristi-Gabi, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupului au recrutat, transportat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale, pe artere rutiere de pe raza judeţului Constanța, două minore în vârstă de 13,respectiv 14 ani, inculpaţii obţinând beneficii patrimoniale din practicarea prostituţiei de către acestea.
 
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 20.06.2017 au fost găsite ambele minore exploatate sexual și s-au ridicat în vederea continuării cercetărilor suma de 4200 de lei, un autoturism, mijloace de comunicații şi arme albe.
 
La data de 21.06.2017  Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a inculpaţilor Moise Ionel-Marian, Moise Domnica-Mihaela, Băiceanu Costel-Adrian şi Spîrcaci Ştefan-Gabriel iar faţă de inculpaţii Pîrvu Andrei  şi Stroe Cristi-Gabi procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
La activități au participat și criminaliști din cadrul I.P.J. Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.
 

 "Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție" - se arată în comunicatul procurorilor DIICOT. 

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii