Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:43 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două dintre cele mai importante dosare instrumentate de Andrei Bodean au fost redeschise ieri de judecători (rechizitorii)

ro

02 Mar, 2016 00:00 1223 Marime text


Ieri, Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa, a redeschis dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful CJC, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
Şeful CJC este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, elicopterul vizat este cel care, în decembrie 2014, s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, iar în urma evenimentului au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel. De menţionat că dosarul şefului CJC nu are legătură cu această tragedie.

Citeşte şi  CJC, parte civilă într-unul dintre dosarele şefului CJC (rechizitorii)

Tot ieri, la Curtea de Apel Bucureşti a avut loc un nou termen în dosarul în care şeful CJC a fost deferit Justiţiei alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, şi se află pe masa judecătoarei Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti.
 
Cele două cauze au fost amânate pentru luna viitoare.

Rechizitoriu - Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii