Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul retrocedărilor din Constanţa Iată cine conduce Clubul Le GaGa, unde i s-a făcut rău lui Marian Mezdrea (rechizitoriu)

ro

31 Jul, 2014 00:00 14993 Marime text
Clubul şi-a deschis porţile în iulie 2013. La eveniment a fost prezent şi edilul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Primarul a fost de faţă şi când tânărului bucureştean i s-a făcut rău

Medicii legişti continuă cercetările specifice în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care şi-a pierdut viaţa Marian Mezdrea, de 23 de ani, din Bucureşti. Tânărului i s-a făcut rău, sâmbătă noapte, în Clubul Le GaGa din staţiunea Mamaia. Aproape de ora 4.00, bărbatul a decedat, în ciuda eforturilor depuse de medicii chemaţi la faţa locului. În această ediţie, cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă conducerea clubului mai sus precizat, precum şi conexiunea cu celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa, cauză în care circa 40 de persoane sunt judecate în legătură cu presupusa restituire şi atribuire nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza. Prin aceste fapte, afirmă procurorii, ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Clubului Le GaGa din staţiunea Mamaia au precizat că nu doresc să facă declaraţii cu privire la nefericitul incident.

Clubul Le GaGa funcţionează pe firma Vincast Invest SRL şi a fost construit pe un teren aparţinând Habitat şi Ambient SA, conform surselor noastre. Potrivit Registrului Comerţului, SC Vincast Invest SRL are sediul social în Bucureşti, sectorul 5, strada Dr. Nicolae Tomescu. Ca asociaţi persoane juridice, în Vincast Invest apare SC Bambu Tei SRL, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4%. Ca asociat persoană fizică, apare Vincenzo Castellano, din Italia, de 27 de ani, fostul soţ al cântăreţei Antonia, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 96%. Administratorul Vincast Invest este, din data de 3 iulie, Radu Ionuţ Tarcan, de 33 de ani, din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi. Firma are ca obiect de activitate „restaurante“. SC Bambu Tei SRL are sediul social în Bucureşti, sectorul 2, pe strada Tuzla. Asociatul unic al firmei este Giosue Castellano, de 48 de ani, din Italia. De asemenea, Bambu Tei este administrată de Cristian Virlan, de 40 de ani, din Botoşani, şi are ca obiect de activitate, potrivit Registrului Comerţului, „restaurante“.       

Legături cu Dosarul Retrocedărilor

Aşa cum arătam şi mai sus, clubul în care i s-a făcut rău lui Marian Mezdrea, de 23 de ani, din Bucureşti, este, conform unor surse, construit pe un teren aparţinând Habitat şi Ambient SA. Registrul Comerţului arată că firma are sediul social în Bucureşti, sectorul 1, şi are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Ca acţionar persoană juridică, apare Guillin Investments Limited, cu sediul social în Cipru, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 93.33%. Fondatorul firmei Habitat şi Ambient SA este Valentin Gheorghe Ionescu, de 47 de ani, din Corbeni, judeţul Argeş, care are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 6.67%, acesta fiind şi administrator. Atât numele lui Valentin Gheorghe Ionescu, cât şi cel al Habitat şi Ambient SA apar, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, în dosarul retrocedărilor din Constanţa. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, în această cauză, procurorii vorbesc despre o presupusă restituire şi atribuire nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro.

De menţionat că, pe lista agenţilor economici care au încheiat contracte de închiriere plajă în perioada 2006 - 2013, afişată pe site-ul ABADL, apare şi Vincast Invest SRL cu sectorul de plaja Mamaia I-1-4.

Amintim că, în urmă cu un an, SC Habitat şi Ambient SRL, pentru SC Vincast Invest SRL, a anunţat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil P+1E alimentaţie publică Club“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 31 Jul, 2014 17:32 Astia nu stiu cum sa se mai lege de clubul Le gaga, ba se leaga de patroni, ba de bautura de acolo, de cand e deschis clubul asta nu a murit nimeni din cauza alcoolului de acolo si nu inteleg ce legatura au patronii si ce fac ei cu moatrea nefericita a tanarului acesta....cine stie ce substante interzise cu alcool a amestecat tanarul si s-a produs nefericitul eveniment si cei de la masa normal ca nu vor recunoaste deoarece intra si ei sub acuzatii!!! Incredibil cat tam tam se face si nu este lasat sa se odihneasca in pace...si-a pus cineva intrebarea cat a petrecut respectivul baiat in ultimele 48 de ore sau catevore a dormit sau cat alcool a baut in ultimele 48 de ore?? Organismul nu cedeaza de la o singura noapte!