Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:08 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care Gabriel Bivolaru a luat 11 ani de închisoare, rejudecat la Constanţa

ro

14 Jun, 2016 00:00 2103 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de apelanţii Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea, Adrian Arhire, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Viorel Luca, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte, Marius Ionuţ Matei, Ioan Ahălanei şi SC Romeo Internaţional Service Company SRL Năvodari împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Constanţa.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în tot sentinţa penală şi au dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Constanţa. Totodată, magistraţii au revocat pentru Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea, Adrian Arhire, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Viorel Luca, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte, Marius Ionuţ Matei şi Ioan Ahălanei măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Decizia este definitivă.
 
Soluţia a fost dată în dosarul în care fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în primă instanţă, pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare de bani, în formă continuată.
 
Judecătorul Leornard Iustin Bourceanu a mai dictat, tot în prezenta cauză, următoarele pedepse: Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie, iar Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii