Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în muzică S-a stins din viață celebra cântăreață Gigi Marga (video)

ro

09 Jun, 2020 23:14 2597 Marime text
 
• Gigi Marga împlinise 91 de ani pe 22 aprilie
 
Muzica românească este în doliu, după ce s-a stins din viață, la New York, în SUA, cântăreața Gigi Marga, la vârsta de 91 de ani.
 
Trista veste a dat-o pe Facebook Grigore Culian, redactor-șef al ziarului New York Magazine.  
 

O veste trista. Azi, 9 iunie 2020, in jurul orei 9 A.M., a plecat sa le cante ingerilor marea noastra artista Georgeta "Gigi" Marga. Avea 91 de ani impliniti pe 22 aprilie a.c. (in aceeasi zi cu autorul acestor randuri!) si s-a stins pe un pat de spital din New York, dupa ce supravietuise pandemiei cu Corona Virus. Am impartit scena in urma cu mai bine de 40 de ani, am facut turnee impreuna, iar destinul a facut sa ne reintalnim in America, unde m-am ingrijit personal sa aiba o batranete decenta, desi Gigi a ramas tanara intotdeauna prin spiritul si cantecele ei. Pot sa va spun ca nu am cunoscut vreodata o artista atat de generoasa. Ne-a daruit totul, a adus bucurie in sufletele a milioane de romani si nu a cerut niciodata ceva in schimb. Gigi Marga s-a stins la fel de modest cum a trait si o soarta nedreapta a facut sa nu aiba parte nici macar de o ceremonie funerara de ramas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace!
 
Foto: Gigi Marga (centru), "acompaniata" de fostul coleg de scena Grigore Culian (stanga) si un alt artist la fel de indragit: trubadurul Gheorghe Gheorghiu (dreapta).

P.S. Multumiri Doamnei Gina Buiuc pentru efortul depus in ultimii ani la asigurarea celor necesare ingrijirii marii noastre artiste, a fost mesajul lui Grigore Culian. 

 
Sursa foto: Facebook (Grigore Culian)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii