Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi şoferi din Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, condamnaţi pentru ucidere din culpă

ro

11 May, 2016 00:00 4029 Marime text


Doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, acţiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Constanţa la câte nouă luni de închisoare, cu suspendare. În aceeaşi cauză a mai fost condamnat un alt conducător auto, la un an şi nouă luni de închisoare, toţi trei fiind găsiţi vinovaţi de ucidere din culpă.
 
Accidentul a avut loc în urmă cu mai bine de şase ani. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlului volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar.


 
Procurorii spun că în urma acestui eveniment a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite în accident.
 
Acum, după mai bine de şase ani de la producerea evenimentului, Judecătoria Constanţa a anunţat primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen al dosarului, în apel, a fost stabilit pentru începutul lunii iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii