Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA nu mai crede în judecătorii constănţeni

ro

17 Jun, 2011 00:00 2473 Marime text
Babus_-_Constantin_Babus_Marius_Tarcatu_Ion_Pilat_009.jpgCele două achitări succesive obţinute la Curtea de Apel Constanţa de şeful Direcţiei Administrarea Domeniului Public din cadrul primăriei municipiului, Constantin Babuş, în dosarul în care este acuzat de luare de mită au ridicat suspiciunile procurorilor anticorupţie.

După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat cea de-a doua achitare şi a decis rejudecare procesului la Curtea de Apel Constanţa, procurorii DNA au găsit că este momentul să facă ceva. Concret, reprezentanţii Anticorupţiei s-au adresat Curţii Supreme, solicitând ca procesul să se rejudece oriunde, numai la Constanţa nu. Cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înregistrată pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe data de 1 iunie, sub numărul 4635/1/2011, obiectul dosarului fiind „strămutarea". În dosar, petent este Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti, în timp ce Constantin Babuş şi ceilalţi doi şefi locali judecaţi alături de el pentru corupţie, Ionel Pilat şi Marius Tărcatu, au calitatea de intimaţi. Prima înfăţişare urma să se judece ieri, însă până la închiderea ediţiei, judecătorii Curţii Supreme nu luaseră încă o hotărâre dacă procesul se va relua sau nu la Constanţa, dând curs bănuielilor procurorilor anticorupţie, care suspectează că ceva nu ar fi în regulă cu instanţele constănţene. Pe de altă parte, este de amintit faptul că surse apropiate cazului spun că atitudinea procurorilor DNA de a nu se mai încrede în imparţialitatea judecătorilor de la Constanţa când vine vorba despre şefii din administraţia publică locală este grăitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ghita 17 Jun, 2011 08:19 ia inregistrati convorbirilr- lui epure ,frangu cu stila frangu,theodor mita ,anca nita ,fratii lui nita,gigel stefam valentin cu turcii si kurzii si interlopii,sadic zafer,avocata nasta -grigorescu,balaican,si veti vedea de ce aia cinstiti sint fraieri si cum scapa mafiotii-george maior-sri,daniel morar -dna,ariom tiganus dga.traian basecu si moldoveanu de la oficiul unic de imformatii sa si fac treaba-sipa si csm-horatiu dumbrava-e cod al quida in justitia constanteana-ce averi de milioane euro au fiecare din salariul de bugetar