Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pus pe lista persoanelor urmărite DNA cere extrădarea şefului CJC, Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

12 Jul, 2014 00:00 2108 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie solicită emiterea unui mandat de extrădare pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Cererea DNA vine la scurt timp după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au precizat că şeful CJC se putea opera şi în România. Amintim că, pe data de 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive a preşedintelui Constantinescu, pe o durată de 30 zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. În prezent, şeful CJC se află în Statele Unite ale Americii, unde a fost operat, şi susţine că nu se poate întoarce în ţară din cauza stării de sănătate.
 
Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

 Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Ieri, pe site-ul Poliției Române la capitolul persoane urmărite a fost pus și șeful CJC. Conform IGPR, Nicușor Constantinescu are un mandat de arestare preventivă pentru infracțiunea de abuz în serviciu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii