Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:48 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din dosarul ITM Constanța Cine este tânărul electrician mort în curtea Damen Mangalia. Banalul moment care i-a adus moartea

ro

21 Jul, 2021 02:02 2657 Marime text
  • Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a ITM Constanța, „în data de 20.07.2021 ora 13:00, la SC NAVAL MAINTENANCE & SERVICES SRL- DAMEN MANGALIA PROIECT 4403 a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat”.
 
Date de identificare a victimei:
Numele si prenumele: Popescu Nicolae Marian;
Meseria: electrician
Vârsta: 30 ani   

Împrejurările producerii accidentului
 
„În data de 20.07.2021, în jurul orei 13:00, numitul Popescu Nicolae Marian  a fost solicitat să intervină la verificarea existenței tensiunii la o cutie de conexiuni de către un coleg care nu dispunea de aparat de măsurători”, se arată în ancheta ITM Constanța.

„În momentul când s-a aplecat, a căzut peste cutia de conexiuni și nu și-a mai revenit. S-a apelat Serviciul 112. Echipajul medical sosit la fața locului și care a efectuat manevrele de resuscitare, fără succes, a declarat decesul„, se mai precizează în dosarul de cercetare.

Evenimentul se cercetează, de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare, se arată în concluziile, pe scurt, prezentate de ITM Constanța.

Comunicatul Damen Shippiard referitor la nefericitul eveniment

Astăzi, (Ieri-NR) pe platforma industrială a DAMEN SHIPYARDS MANGALIA S.A. a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat al uneia dintre firmele subcontractoare ale șantierului.

În ciuda intervenției prompte și a eforturilor depuse de echipele de salvare, bărbatul în vârstă de 28 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare.
Împrejurările și cauzele producerii acestui eveniment sunt cercetate de reprezentanții autorităților de resort, ancheta fiind la acest moment în plină desfășurare.

DAMEN SHIPYARDS MANGALIA S.A își exprimă sincerele condoleanțe și garantează că va lua toate măsurile necesare pentru sprijinirea familiei bărbatului care, din păcate, a decedat în urma evenimentului.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii