Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:58 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Acțiuni ample pentru combaterea traficului de droguri de mare risc. O persoană, reținută

ro

25 Jul, 2020 17:02 874 Marime text
La data de 25.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S.V.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri in vederea consumului și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane au deținut droguri de risc și mare risc și produse susceptibile de a avea efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât și pentru a le comercializa către consumatori de pe raza județelor Timișoara, Arad, Buzău, Brăila și Galați.
La data de 24.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Timișoara, a unei persoane în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 300 de grame de cocaină.

În paralel, pe raza județului Buzău, în localitatea Pătârlagele, a fost identificat și oprit în trafic inculpatul S.V.M. asupra căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină, pe care intenționa sa o comercializeze pe raza județului Buzău.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Arad, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 1 kilogram de cocaină, cu o valoare de piață de aproximativ 100.000 de euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul S.V.M. va fi prezentat Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Buzău să fie aduse și alte 3 persoane în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O București, B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. ARAD, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Arad și Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii