Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 27 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ziua Poliţiei Române 142 de agenţi şi 48 de ofiţeri din Constanţa, avansaţi înainte de termen. Iată cine este excepţionalul!

ro

23 Mar, 2013 00:00 1068 Marime text
Pentru a marca Ziua Poliţiei Române, respectiv 25 martie, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa s-au organizat o serie de competiţii sportive în care au fost angrenaţi poliţişti, precum: concursul de şah, concursul de tenis de masă, tir, fotbal, tenis şi fotbal, dar şi competiţia de tir sportiv pentru jurnaliştii acreditaţi.

Astfel, competiţiile au început la data de 15 martie, când a avut loc concursul de şah, primul loc fiind adjudecat de către şeful Serviciului Cazier, locul doi a fost ocupat de un ofiţer din cadrul Serviciului Ordine Publică, iar locul trei i-a revenit şefului Secţiei 4 Rurale Medgidia.

La tenis de masă, categoria femei, primul loc a fost câştigat de o poliţistă din cadrul Biroului de Analiză a Informaţiilor, locul doi de şefa Serviciului Financiar, iar locul trei de o poliţistă din cadrul Serviciului Criminalistic. De asemenea, la categoria bărbaţi, locul întâi a fost adjudecat de către un poliţist din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Maritime, locul doi i-a revenit unui poliţist din cadrul Serviciului Rutier, iar locul trei unui poliţist din cadrul Secţiei Regionale Transporturi.

La  concursul de tir pentru femei, locul întâi i-a revenit unui ofiţer din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, locul doi unui ofiţer din cadrul Oficiului Juridic, iar locul trei tot unui ofiţer din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. La bărbaţi, primul loc l-a adjudecat un poliţist din Năvodari, locul doi un poliţist din cadrul Serviciului Criminalistic, iar locul trei a revenit unui ofiţer din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale.
La concursul de fotbal au participat poliţişti din tot judeţul, iar după calificări s-a disputat finala mică, între echipa Secţiei 2 şi cea a Poliţiei Medgidia, în care, după loviturile de departajare, locul trei a fost ocupat de poliţiştii din Medgidia. În finala mare s-au calificat echipele formate din poliţişti ai Biroului Investigaţii Criminale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Campioană la concursul de fotbal a fost echipa poliţiştilor Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului, câştigând cu scorul de 2 - 1.
La concursul de fotbal-tenis, podiumul a fost împărţit de luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa.
Vineri a avut loc concursul de tir sportiv, activitate la care au fost invitaţi să participe toţi reprezentanţii mass-media acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Ceremoniile festive vor continua şi în zilele următoare, astfel:

- avansarea în grad la termen a 142 de agenţi şi 48 de ofiţeri şi înainte de termen a patru poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, pentru activitatea deosebită desfăşurată şi merite excepţionale - 25 martie. Unul dintre cei patru oameni ai legii care vor fi avansaţi înainte de termen este şefului Postului de Poliţie Bărăganu, agentul de poliţie Robert Sârbu, care şi-a riscat viaţa pentru a salva un bărbat surprins de un mal de pământ în timp ce încerca să sustragă conducta metalică din extravilanul localităţii. De altfel, acesta a fost propus pentru a fi desemnat poliţistul anului;

- Ziua Porţilor Deschise - care va avea loc luni, la ora 11.00, în parcul din zona Sălii Sporturilor, ocazie cu care vor putea fi vizitate autospecialele din dotarea serviciilor Rutier, Ordine Publică şi Criminalistic. De asemenea, vor fi efectuate demonstraţii de către ofiţerii Serviciului Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii