Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:40 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Constantin Avasilcăi, plângere penală împotriva fostului viceprim-ministru pentru Securitate Naţională (document)

ro

04 Mar, 2016 00:00 1614 Marime text
Daniel Constantin Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, a depus la DNA o plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi fost ministru al Afacerilor Interne.
 
Ieri, Gabriel Oprea a demisionat şi din funcţia de preşedinte al UNPR.
 
Plângerea îi vizează şi pe câţiva funcţionari necunoscuţi din MAI şi MApN care, potrivit şefului Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, ar fi săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu.
 
„Fapta ex-ministrului Gabriel Oprea şi funcţionarilor necunoscuţi implicaţi constă în aceea că, în anul 2015, i-ar fi acordat domnului Iulian Surugiu, agent de poliţie pensionar şi preşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, gradul de «sublocotenent în rezervă», fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege şi în scopul cumpărării influenţei acestuia, ca lider important şi de opinie, în rândul poliţiştilor“, conform documentului aflat în atenţia procurorilor.
 
„Sper să se facă lumină în acest caz”, a declarat şeful Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, Daniel Constantin Avasilcăi.
 
Gabriel Oprea este cercetat de DNA atât în dosarul coloanelor oficiale (cauză în care Tiberiu Niţu şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României), cât şi în cel în care ar fi dispus suplimentarea cu suma de 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuieli operative şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.
 
Pentru a consulta plângerea depusă de poliţistul din Constanţa la DNA şi motivele pe care acesta le expune, accesaţi secţiunea „Documente”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii