Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Emil Manolachi cere judecătorilor din Bucureşti să fie eliberat

ro

16 Aug, 2014 00:00 1482 Marime text
Judecătorii din Bucureşti au decis ca Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer al Poliţiei Judeţului Constanţa, să rămână, momentan, în arest. Decizia nu este definitivă, motiv pentru care a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Mai exact, zilele trecute, Tribunalul Bucureşti a constat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a lui Manolachi. Mai mult decât atât, judecătorii i-au respins comisarului-şef, ca nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu formulată de inculpat. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, cu contestaţie, de către Dan Emil Manolachi, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 19 august. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Dan Emil Manolachi a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în două dosare separate.
 
Pe data de 28 mai, Manolachi a fost deferit justiţiei pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului. În cauză, Manolachi este judecat alături de Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, fostul comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General.
 
Pe data de 6 iunie, Manolachi a fost trimis în judecată, tot de DNA, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi de luare de mită. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, în acest dosar este judecat, printre alţii, şi Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre. Conform DNA, Preda este bănuit de săvârşirea infracţiunilor concurente de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, de trafic de influenţă, de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii