Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se mai organizează un asasinat Un afacerist din Constanţa, la un pas de a fi lichidat de fosta soţie şi de concubinul acesteia

ro

27 Feb, 2013 21:47 4113 Marime text
afacerist_1.jpgÎn 2008, poliţiştii din Mangalia au intrat în alertă după ce o femeie ar fi fost dispusă să plătească 50 de euro pentru a-i fi lichidat soţul

 

Două persoane au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, bănuite fiind că doreau uciderea, prin împuşcare, a lui Tiberiu Daniel Vădineanu, om de afaceri. Ieri, comisarul-şef Adrian Rapotan, şeful IPJ Constanţa, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest dosar este fără precedent pentru judeţul Constanţa, având în vedere complexitatea cauzei. Cei băgaţi în celule sunt Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu, femeia fiind fosta soţie a celui ce trebuia lichidat. Portalul instanţelor de judecată informează că, la data de 12.12.2012, Judecătoria Tulcea a dispus desfacerea căsătoriei dintre Liliana şi Tiberiu Daniel Vădineanu, când s-a stabilit ca fiica celor doi soţi să rămână în grija bărbatului. Datele oficiale mai arată că foştii soţi Vădineanu administrau SC Kirvad General SRL, unitate comercială cu sediul pe şoseaua Constanţei, comuna Cumpăna, având ca obiect comerţul cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe.

Comisarul-şef Adrian Rapotan, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a anunţat ieri că „în ziua de 22 februarie, Tiberiu Daniel Vădineanu, om de afaceri, a sesizat Poliţia Judeţului Constanţa cu privire la faptul că în cursul zilei de 21 februarie a fost contactat de o persoană care i-a spus că soţia sa, Liliana Vădineanu, de care a divorţat în cursul anului 2012, intenţiona să îl ucidă şi că era în căutarea unor persoane care să comită fapta, în schimbul unei sume de bani". „În urma unei complexe activităţi derulate sub coordonarea unui procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, poliţiştii constănţeni au documentat activitatea infracţională a numiţilor Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu. Începând cu data de 11 februarie 2013, dată la care cei doi au revenit în România din Germania, au executat acte materiale ce intră în constituirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de omor calificat, scopul urmărit fiind acela a-l ucide prin împuşcare pe Tiberiu Daniel Vădineanu, fosta soţie fiind dispusă să plătească în schimbul uciderii sume importante de bani. Ancheta a stabilit că, în timp ce se afla în Germania, Liliana Vădineanu a plătit un avans pentru uciderea soţului ei, însă persoana nu a săvârşit fapta. În prezent, Liliana Vădineanu era în căutare disperată a unui alte persoane dispuse să comită fapta, deoarece de la venirea în România fusese refuzată de alte trei persoane. Mobilul faptei! Prin uciderea fostului soţ, Liliana Vădineanu voia dobândirea custodiei singurului copil, obţinerea controlului şi dreptului de administrare a tuturor bunurilor mobile şi imobile care aparţineau fostului soţ. S-a reuşit prevenirea unui omor la comandă. A fost o muncă foarte mare. Victima a fost protejată în permanenţă", a mai adăugat şeful Poliţiei Constanţa. Ieri seară, Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă. De precizat că soţii Vădineanu aveau împreună o fetiţă, de şase ani, care locuia la părinţii omului de afaceri. Decizia a fost luată de Judecătoria Tulcea, în şedinţa din data de 12.12.2012.

Divorţ în loc mărţişor

Portalul instanţelor de judecată informează că Daniel Tiberiu Vădineanu a intentat acţiunea de divorţ faţă de soţia sa la data de 1 martie. Câteva luni mai târziu, în şedinţa din 12.12.2012, magistraţii din Tulcea au disjuns cererea având ca obiect partaj bunuri comune şi a dispus înregistrarea unui nou dosar, cu termen de judecată la 21 ianuarie 2013, pentru când se vor cita părţile. În aceeaşi şedinţă, Judecătoria Tulcea a admis, în parte, acţiunea principală, desfăcând căsătoria din vina pârâtei reclamante ( Liliana Vădineanu). „Dispune ca pârâta reclamantă să revină la numele avut anterior căsătoriei, acela de Chirachina. Dispune ca autoritatea părintească pentru minora M. A., născută la data de 05.08.2006, să se exercite de către ambii părinţi. Stabileşte domiciliul minorei la reclamantul pârât. Obligă pârâta reclamantă să îi plătească minorei, lunar, cu titlu de pensie de întreţinere, o sumă de bani egală cu 1/4 din venitul net realizat lunar, începând cu data pronunţării prezentei hotărâri şi până la majoratul minorei. Obligă pârâta reclamantă la plata sumei de 539 de lei către reclamantul pârât, cu titlu de cheltuieli de judecată", conform minutei judecătoreşti. Referitor la dosarul disjuns, magistraţii au suspendat judecata cererii de chemare în judecată, hotărârea fiind dată în şedinţa publică din 21 ianuarie.

Firme de familie

Datele oficiale mai arată că foştii soţi Vădineanu administrau SC Kirvad General SRL, unitate comercială cu sediul pe şoseaua Constanţei, comuna Cumpăna, având ca obiect comerţul cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe. Unitatea a fost înfiinţată pe 20 decembrie 2005, Liliana Vădineanu fiind cooptată în firmă în 2011, potrivit Monitorului Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 245/24.I.2011. La data de10 mai 2012, Daniel Tiberiu Vădineanu a deschis SC Kirvad Tour SRL, cu sediul în Constanţa, strada I.G. Duca, unitatea având ca obiect „alte transporturi terestre de călători".

50 de euro

Un alt caz asemănător a fost înregistrat la Constanţa, în 2008, când poliţiştii din Mangalia au intrat în alertă după ce o femeie şi-a arătat disponibilitatea de a achita câteva zeci de euro pentru a-i fi lichidat soţul. La vremea respectivă, s-a precizat că Ecaterina Calciuc, de 48 de ani, sau „tanti Vali", cum era cunoscută prin vecini, ar fi spus că dă 50 de euro pentru ca un individ să-i omoare partenerul de viaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii