Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă înfiorătoare la Arad! Un bărbat, împușcat mortal în parcarea unui mall de iubitul femeii cu care era în mașină

ro

06 Dec, 2023 12:26 990 Marime text
La data de 06.12.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat, cu privire la comiterea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art 188 alin.1 C.pen. rap. la art.189 alin.1 lit.a C.pen.,  tentativă la omor calificat în modalitatea violenţei în familie, prev. de art.32 alin.1 C.pen. rap. la art.188 alin.1 C.pen şi art.189 alin.1 lit.a C.pen, cu aplic. art.199 alin.1 C.pen, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art.342 alin.1 C. pen. şi uzul de armă letală fără drept, prev. de art.343 alin.1 C.pen, toate cu aplic art.38 alin.1 C.pen.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în data de 21.09.2023, în jurul orei 15.00, în timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat  în parcarea unui magazin de pe raza mun.Arad,  pe fondul geloziei, inculpatul, având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată  de sex feminin, concubina sa şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat.
      

„În continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului (a călcat-o în mod repetat pe cap), până aceasta a rămas inconştientă.
      
Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată  de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate.
     
Victima de sex masculin a decedat în data de 26.09.2023 în urma insuficienţei cardio-circulatorii survenită în evoluţia unui traumatism cranio-cerebral acut deschis prin împuşcare la nivelul regiunii temporale stângi, cu hemoragie meningo-cerebrală şi inundare tetraventriculară, contuzie şi dilacerare cerebrală.

Persoana vătămată de sex feminin a suferit leziuni traumatice care au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în cazul în care nu survin complicaţii, iar după criteriologia medico-legală, leziunile traumatice nu au fost de natură a pune în primejdie viaţa persoanei vătămate.
 
Din verificările efectuate a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ,  inculpatul nefiind autorizat să deţină nici o categorie de arme, letale sau neletale“ - au mai precizat procurorii.

 
Cercetările penale în cauză au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ ARAD.
 

 „Facem precizarea că emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a inculpatului nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au precizta procurorii.

  Citește și: 

Moarte suspectă în județul Bistrița Năsăud! O femeie de 33 de ani, găsită decedată
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii