Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arad Un copil de 14 ani a ucis un bărbat. A fost prins după doi ani de la data crimei

ro

06 Apr, 2022 20:35 1352 Marime text
Crimă, foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
  • Autorul crimei de la Craiva a fost identificat și prins la doi ani distanță de la găsirea cadavrului unui bărbat în vârstă de 67 de ani.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, este vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani, care la data comiterii omorului avea 14 ani. Minorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și urmează să fie suspus unei expertize medico-legale psihiatrice.


ARAD. Trupul neînsuflețit al bărbatului, care locuia singur, a fost descoperit de către sora sa care locuia într-un alt sat. Femeia a venit să vadă ce face fratele ei, însă a găsit casa închisă. După ce a pătruns în imobil, femeia și-a găsit fratele căzut pe jos, în camera lui, lângă pat, cu răni la nivelul capului. Au fost alertate autoritățile, iar la fața locului s-au deplasat polițiștii și procurorii care au demarat cercetările în acest caz. S-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, rănile din zona capului fiind produse de un corp contondent.

Adolescentul a fost prins în urma efectuării a trei percheziții pe raza localităților Craiva și Gurahonț, la sfârșitul lunii martie, polițiștii punând în executare trei mandate de aducere. În urma perchezițiilor, adolescentul de 16 ani a fost audiat în legătură cu crima de la Craiva, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv.

„În continuarea cercetărilor efectuate într-un caz de omor săvârșit la data de 30 ianuarie 2020, la data de 31 martie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Tribunalului Arad, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la imobile situate pe raza localității Craiva. De asemenea, în urma investigațiilor efectuate în cauză și în baza probatoriului administrat au mai fost puse în executare trei mandate de aducere, în vederea audierii persoanelor bănuite și clarificării stării de fapt. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus la data de 31 martie, reținerea unui tânăr de 16 ani, din localitatea Craiva, bănuit de comiterea faptei, iar la data de 1 aprilie, magistrații Tribunalului Arad au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmând ca acesta să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice în vederea stabilirii discernământului. Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției pentru Operațiuni Speciale și de cel de specialitate al Institutului de Criminalistică din cadrul I.G.P.R. La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad”, informează IPJ Arad.


Sursa Arad Online
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii