Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:36 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între poliţiştii români şi partenerii din Schengen. Ce au depistat

ro

11 Feb, 2017 20:59 1034 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 546 de persoane, 124 de autovehicule şi 24 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 3 – 10 februarie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 367 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).  

Poliţiştii români au pus în aplicare 34 de mandate europene de arestare, au depistat 118 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 72 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 15 documente şi 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, 179 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 35 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 52 de autovehicule şi 7 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii