Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnari in dosarul traficului de arme

ro

09 Apr, 2010 03:34 1603 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Florin Sima, un tânăr suspectat că ar fi fost implicat în traficarea unor arme, la pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare.

Alături de el a fost judecat şi condamnat şi Costel Bucur, care a primit doi ani, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei, termenul de încercare fiind fixat la trei ani. Nu în ultimul rând, Nicolae Răduş, cel de-al treilea tânăr cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor a primit o pedeapsă de doi ani, cu suspendarea condiţionată a executării acesteia. În cazul său, termenul de încercare a fost fixat la patru ani. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea armelor. Decizia Judecătoriei Constanţa poate fi atacată în apel, la Tribunalul Constanţa. Florin Sima se află în arest de la sfârşitul lunii noiembrie 2009. Sima, alături de Costel Bucur, acum aflat în libertate, sunt bănuiţi că ar fi complicii lui Nicolae Răduş, un individ prins în flagrant în timp ce încerca să-i vândă armament unui investigator sub acoperire. Conform procurorilor, Florin Sima ar fi intermediat vânzarea a două pistoale marca Ekol, precum şi a 12 cartuşe de către Nicolae Răduş şi Costel Bucur, contra sumei totale de 2.900 de lei. Din cercetări, a reieşit că, după reţinerea lui Răduş, acesta a avut două discuţii telefonice cu Sima, stabilind cu el să se întâlnească în Autogara Sud Constanţa cu un bărbat cunoscut sub porecla de „Chelu". De la acesta urma să primească arma pe care Sima avea să o procure. „Cei doi au convenit totodată să ţină legătura telefonic, în acest sens inculpatul Sima Florin remiţându-i telefonul său mobil numitului Chelu", au afirmat procurorii. La data stabilită, investigatorul sub acoperire s-a întâlnit cu individul care-şi zicea Chelu şi, după efectuarea tranzacţiei, anchetatorii au intervenit. De asemenea, procurorii susţin că Sima a mai fost cercetat în alte două dosare pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, „fiind depistat deţinând arme din aceeaşi categorie cu cele care fac obiectul prezentei cauze".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • margareta 11 Apr, 2010 23:13 cunosc persoanele implicate,radus a fost 'vrajit'de rata,care are in spate un cazier foarte lung(isi merita sentinta)cat despre radus imi pare rau ca este un baiat bun,in viata mai faci greseli,nu prea stia el in ce s-a bagat,ghinionul incepatorului!!!