Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul-şef Radu, cel mai avut şi în 2012 Iată cu ce averi se mândresc şefii Gărzii de Coastă (documente)

ro

02 Jun, 2012 01:51 5505 Marime text
10_garda_Dumitru_Radu.jpgZIUA de Constanţa continuă prezentarea declaraţiilor de averi şi interese ale celor care se află în fruntea instituţiilor de la malul mării. Astfel, după Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea urmează Garda de Coastă, în fruntea căreia se află comisarul-şef Dumitru Radu, director, dar şi Marin Dincă, Costel Tomşa şi Leontin Cezar, ultimii trei fiind adjuncţi. Conform declaraţiilor de avere, dintre cei patru comisari-şefi, cel mai avut este şeful Gărzii de Coastă.

garda_cezar_leontin.jpgAstfel, pe data de 17 ianuarie 2012, comisarul-şef Dumitru Radu a consemnat în propria declaraţie de avere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, că deţine alături de soţie, trei terenuri, două case de locuit, două apartamente, toate în Constanţa, şi conduce un Mercedes. Limuzina este fabricată în 2007 şi a intrat în posesia comandantului prin „cumpărare". Comandantul Gărzii de Coastă mai are în posesie, din 1990, inele, brăţări şi cercei în valoare de 10.000 de euro, iar din 1995 are obiecte de cult, tablouri în valoare de 5.000 de euro. În calitate de şef al Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa, Dumitru Radu a menţionat un câştig salarial anual în valoare de 67.264 de lei, în timp ce soţia sa, salariată tot a Şcolii de Formare, a primit 24.204 lei. Mai mult decât atât, Dumitru Radu a primit şi de la o universitate din Constanţa, unde este lector, suma de 1.431 de lei.

garda_Marin_DINCA.jpgŞeful Gărzii de Coastă a mai câştigat câteva sute de lei şi de pe urma închirierii unei locuinţe. În ceea ce priveşte declaraţia de interese, comisarul-şef Dumitru Radu a consemnat doar că este membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor.

Cu bijuterii şi obiecte de artă

Comisarul-şef Marin Dincă, adjunct al directorului Gărzii de Coastă are, conform ultimei declaraţi de avere, o jumătate dintr-un apartament, în municipiul Mangalia, conduce un automobil marca Volkswagen, fabricat în 2000. Şi adjunctul şefului Gărzii are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro. Comisarul-şef Marin Dincă a mai consemnat în declaraţia sa de avere, document completat pe data de 28 februarie 2012, că în 2011 a primit bani atât de la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa, pe care a condus-o alături de Dumitru Radu, cât şi de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila, cât şi de la Garda de Coastă. În declarat de avere a comisarului-şef Dincă este trecută doar suma de 55.532 de lei. Potrivit declaraţiei de interese, Marin Dincă este doar membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Comisari-şefi fără interese

Comisarul-şef Costel Tomşa, adjunctul pe linie Logistică al directorului Gărzii de Coastă Constanţa, are, potrivit declaraţiei de avere completată pe data de 29 februarie 2012, o parte dintr-un apartament situat în Tulcea şi două maşini, o Skoda şi o Dacia. Cu trei credite bancare în valoare de aproape 30.000 de euro şi 10.000 de lei, Costel Tomşa a primit de la fostul Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea suma de 73.807 lei. În declaraţia de interese Costel Tomşa nu a consemnat nimic. Adjunctul pe linie de Marină al directorului Gărzii, comisarul-şef Leontin Cezar, are, din 2005, o jumătate dintr-un apartament în Constanţa, conduce un BMW, fabricat în 2004, şi are două credite bancare. Primul este de 27.000 de euro şi 32.000 de lei. În calitate de ofiţer, Leontin Cezar a câştigat în 2011 suma de 43.959 de lei. Nici adjunctul pe linie de Marină al directorului Gărzii nu are interese.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii