Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNADNR, anunţ important cu privire la Autostrada Soarelui

ro

29 Mar, 2016 00:00 2071 Marime text


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că au fost alocate fondurile necesare pentru demararea lucrărilor de reabilitare pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km.
 
De asemenea, CNADNR a punctat faptul că, pentru realizarea acestei lucrări de reabilitare, este necesară organizarea unei proceduri de licitaţie care „ar putea dura, conform prevederilor legale, până la 120 de zile, cel puţin“.
 
În fapt, prin declaraţia sa, Cătălin Homor, director general al CNADNR, a menţionat că este exclus ca traficul rutier să fie afectat în perioada estivală şi, mai mult decât atât, nu a afirmat că acest sector de 40 km va fi închis circulaţiei în perioada 1 mai - 1 septembrie 2016.
 
„Sunt indignat şi consternat de ultimele informaţii - eronate, chiar cu bună ştiinţă - vehiculate în spaţiul public prin care, din nou, este denigrată activitatea companiei chiar de către instituţii ale statului. Am anunţat alocarea unor fonduri pentru reparaţiile atât de necesare la A2, (reparaţii anulate şi anul trecut, tot la presiunea organizaţiilor din turism) şi, de asemenea, am anunţat că aceste reparaţii vor fi executate în urma procedurii de achiziţie publică.
 
Acest proces nu poate fi cuprins într-un calendar foarte exact, ţinând cont de momentul declanşării licitaţiilor, de numărul de ofertanţi, de numărul contestaţiilor etc. Dar, luând în considerare toate acestea, demararea lucrărilor se va face cu siguranţă, cel mai devreme, în luna septembrie. Îi asigur pe toţi cei interesaţi şi implicaţi de dorinţa CNADNR de a nu influenţa traficul rutier pe autostrada A2 în perioada sezonului estival. Toate aceste afirmaţii lansate în spaţiul public au avut ca efect bulversarea opiniei publice. Repet, A2 trebuie remediată şi o vom face conform planului stabilit de către companie, începând din luna septembrie. Împreună cu Poliţia Rutieră vom adopta un program de restricţii în funcţie de lucrările programate, astfel încât, în toamnă, să reabilităm autostrada A2 cu un minim de disconfort“, a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii