Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi pentru pescuit ilegal

ro

01 Dec, 2012 00:00 1625 Marime text
Peste şapte tone de peşte neînsoţit de documente legale au fost confiscate de poliţişti în urma unei acţiuni care a avut loc în Delta Dunării. Nouă persoane sunt cercetate penal pentru că nu au respectat legislaţia privind pescuitul şi acvacultura.

Marţi, miercuri şi joi, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării din cadrul Direcţiei de Ordine Publică - IGPR au acţionat în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (Complexul lagunar Razelm - Sinoe, judeţele Tulcea şi Constanţa) şi în târgurile comunale din localităţile Ciucurova şi Topolog pentru prevenirea pescuitului ilegal şi a faptelor asociate.

Poliţiştii au verificat 34 de ambarcaţiuni şi 27 de autovehicule. În urma controalelor efectuate, au ridicat în vederea confiscării peste şapte tone de peşte fără documente legale, un năvod de aproximativ 700 de metri, patru ambarcaţiuni şi un autoturism. Valoarea bunurilor confiscate este de peste 43.000 de lei.

Nouă persoane sunt cercetate penal întrucât sunt suspectate de comiterea a trei infracţiuni prevăzute de legislaţia privind pescuitul şi acvacultura.

Miercuri, opt persoane din judeţul Tulcea au fost depistate pe lacul Razelm, după ce pescuiseră cu un năvod, fără a deţine autorizaţii pentru pescuit şi licenţe de transport al peştelui. Ambarcaţiunile folosite la pescuit au fost acostate pe malul lacului Razelm, într-o zonă cu stuf, unde peştele pe care îl prinseseră, 6.698 de kilograme, a fost debarcat. Conform normelor legale, el trebuia predat unui punct de debarcare sau unui centru de primă vânzare a peştelui. Captura a fost confiscată şi predată la o societate de profil pentru valorificare legală, iar ambarcaţiunile au fost ridicate în vederea confiscării, pescarilor fiindu-le întocmite dosare penale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii