Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetări extinse pentru frigul din casele mangalioţilor Încă un afacerist de soi, învinuit în dosarul Callatis Therm SA

ro

05 May, 2012 00:58 2821 Marime text

02_Mangalia_-_Adrian_Nikitas_Simion_001.jpgCaz demarat în trombă la jumătatea lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul în care Adrian Nikitas Simion, şeful de la SC Callatis Therm SA, este acuzat că şi-ar fi desfăşurat atribuţiile de serviciu în mod defectuos, în derularea contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică centralizată a municipiului Mangalia, în perioada sezonului rece 2011- 2012.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii au mai dispus extinderea cercetărilor pentru încă o persoană, care pare să fie un afacerist local. Aceleaşi voci mai susţin că expertiza financiar-contabilă este în plină desfăşurare.

În seara zilei de 15 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au hotărât încătuşarea şi depunerea în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei, pentru 24 de ore, a lui Adrian Nikitas Simion, de 27 de ani, din Bucureşti. Acesta, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general la SC Callatis Therm SA Mangalia, spun oamenii legii, „în derularea contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică centralizată a municipiului Mangalia, în perioada sezonului rece 2011- 2012, şi-ar fi desfăşurat atribuţiile de serviciu în mod defectuos". Mai mult decât atât, continuă procurorii, Simion nu ar fi realizat corespunzător aprovizionarea cu combustibilul necesar şi pe cale de consecinţă nu a putut asigura furnizarea căldurii şi apei calde, cu afectarea a peste 7.500 de consumatori casnici.

 Mangalia_-_Callatis_Therm.jpg

„În derularea contractului, pentru a determina autorităţile publice locale să plătească anumite sume de bani, apreciate ca penalităţi (şi pentru care există litigii pe rolul instanţei de judecată, nefinalizate), deşi debitul principal fusese achitat, inculpatul a dispus sistarea furnizării energiei termice, pentru ca, în această manieră injustă, să determine o reacţie publică de presiune psihologică şi de violenţă stradală asupra reprezentanţilor autorităţii publice administrative, iar astfel să obţină plata pretinselor penalităţi", se mai arată într-o informare a organelor de anchetă. În prezent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările specifice în dosar, cauză din care lipseşte, momentan, expertiza financiar-contabilă. După cum precizam şi mai sus, un alt afacerist ar fi fost pus sub învinuire în acest dosar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii