Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cer suspendarea primului proces „mafia de la Rutiera"

ro

06 Aug, 2010 02:09 1507 Marime text
Procesul în care Liviu Iulian Conduleţ şi Ervin Tulei, doi dintre agenţii „din lotul celor 39", de la Serviciul Rutier Constanţa, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie s-ar putea suspenda. Cauza a fost disjunsă din mega-dosarul de corupţie intitulat „mafia de la Rutieră", instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, începând cu anul 2008. În prezent, acesta este primul şi singurul proces desprins din dosarul de corupţie.

Apărarea a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de constituţionalitate legată de Legea 78/2000, care incriminează faptele de corupţie. Avocatul Apostol Armeanu a argumentat că legea cu pricina ar încălca dispoziţiile constituţionale, dat fiind că infracţiunile menţionate nu sunt definite clar şi nici nu sunt descrise, aşa cum cere legea. În plus, în opinia apărării, legea ar fi neconstituţională pentru că ar crea discriminare între angajaţii publici şi cei din domeniul privat. Dacă se va admite solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale, procesul propriu-zis va fi suspendat până ce judecătorii constituţionali vor analiza excepţia invocată. În acest context, magistraţii Tribunalului Constanţa, cărora li s-a cerut să suspende cauza, au amânat pronunţarea până pe data de 18 august. Acuzaţiile care i se aduc lui Conduleţ sunt de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. La rândul său, Ervin Tulei este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • saby 09 Aug, 2010 17:21 Dar de ce acest Ervinel nu s-a aflat printre cei care au facut puscarie????NU este primul trimis iun judecata cu cel mai beton dosar??????Vedeti doamnelor si domnilor ce inseamna sa ai spate in Roomania???? Fraerii au facut parnaie si smecherii au stat acasa linistiti