Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul „Zvastica", pasat intre procurori

ro

10 Dec, 2009 00:31 5105 Marime text
cap3.jpg Magistratul căruia i se repartizase iniţial dosarul s-a pensionatDosarul „Zvastica", în care se fac cercetări cu privire la însemnul fascist pe care primarul Radu Mazăre l-a afişat la o prezentare de modă din luna iulie 2009, se plimbă între procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa. După ce s-a plimbat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ca, în final, să se oprească la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, dosarul a ajuns, la acest moment, să fie pasat între anchetatori.

Cercetările propriu-zise nu au fost încă demarate în acest caz, dat fiind că procurorul care preluase iniţial dosarul a ieşit la pensie la scurt timp după ce îi fusese repartizată ancheta. După ce magistratul s-a pensionat, dosarul a fost repartizat din nou, aleatoriu, unui alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care urmează să înceapă cercetările în cel mai scurt timp. Cu alte cuvinte, până la acest moment, deşi au trecut aproape cinci luni de la data la care au fost sesizate organele de anchetă, nu s-a întreprins nimic concret în acest caz. Procurorii au început să se arate interesaţi de faptul că Radu Mazăre a defilat având însemnul zvasticii la centură, la o prezentare de modă din 18 iulie, în timp ce era îmbrăcat în uniformă de general Wehrmacht, după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat, pe 23 iulie 2009, cu privire la acest fapt. Plângerea era nesemnată, dar a fost înregistrată şi trimisă la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului.

zvastica_2.jpgDe la Parchet, la IPJ şi înapoi

Conform declaraţiilor procurorului-şef de la acel moment, Ramona Bulcu, plângerea a fost remisă Parchetului prin e-mail, iar ulterior aceasta a fost transmisă la unitatea de Parchet competentă de pe raza judeţului Constanţa. Ulterior, plângerea a ajuns la Parchetul Tribunalului Constanţa, iar de acolo, la cel al Judecătoriei Constanţa. La scurt timp după ce a fost înregistrat pe rolul Parchetului Judecătoriei, dosarul a fost trimis la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, pentru a se face verificări privind identitatea persoanei care a trimis respectiva sesizare. Ulterior, s-a stabilit că, de fapt, plângerea consta într-un articol pe această temă apărut în presa locală. În cele din urmă, dosarul a fost trimis în întregime, spre competentă soluţionare, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dat fiind că magistraţii acestui Parchet au solicitat dosarul pe motiv că ar existe mai multe plângeri împotriva primarului privind infracţiuni contra păcii şi omenirii. Dosarele au fost conexate, pe cale de consecinţă, iar cercetările urmează să fie efectuate în continuare de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Amintim că, potrivit articolului 4, alineatul 2, din OUG nr. 31/2002, „utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi".

{mos_ri:Zvastica,Radu Mazare} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stai linistit 11 Dec, 2009 00:05 procurorii si judecatorii din Constanta sunt in buzunarul mic al tunicii fasciste.
  • surmelis argentina pusa 10 Dec, 2009 14:42 Cum ALIANTA SUBTERANA PSD PNL a fost LEGALIZATA in fata romanilor,asa si ADEVARATII DUSMANI SECRETI ai primarului RADU MAZARE isi vor arata fata cat de curand.