Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:27 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Captură” chinezească în Portul Constanţa Sud Agigea Maşinuţe electrice, articole din sticlă şi ceramică, confiscate de poliţişti

ro

11 Jun, 2015 00:00 812 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali şi au descoperit două containere sosite în Portul Constanţa Sud Agigea. Containerele au sosit, marţi, din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului, la primul container au fost identificate 8.906 articole reprezentând seturi de pahare şi carafe de sticlă, 3.506 seturi din ceramică fină, 160 de cuţite din fier pentru fructe, precum şi 150 de cărucioare pentru piaţă din material textil şi metal, bunuri în plus faţă de cele declarate organelor vamale, cu o valoare de aproximativ 121.000 de lei. Celălalt container sosit în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea conţinea 488 de maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 488.000 de lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă, atât cea nedeclarată, cât şi cea care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni libanezi, unul în vârstă de 47 de ani, celălalt, de 37 de ani, ambii cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, şi de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Ti-a placut articolul?

Comentarii