Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:51 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării şi bunuri, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

20 Jan, 2021 12:02 791 Marime text
  •  Jucării şi alte bunuri în valoare de peste 171.500 lei, descoperite într-un container sosit din China.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali, a unor jucării şi alte bunuri în valoare de peste 171.500 lei, într-un container sosit din China.
         
În data de 19.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud la un container sosit din China, care avea ca destinatar o societate comercială din Bucureşti.
           

În urma controlului, au fost descoperite 1.606 jucării şi 210 cărucioare pentru piaţă ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

         
Astfel, în data de 19.01.2021, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 
         
Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 171.500 lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii