Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconieri, identificaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

23 May, 2015 00:00 1750 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 34 de kilograme de peşte fără documente justificative şi trei plase de pescuit tip setcă în lungime de 150 de metri.
 
Astfel, miercuri, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, în zona Grindului Flămânda, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau Dragoş M. de 22 de ani, şi Robert-Cristian U., de 19 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
 
În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 34 de kilograme de peşte proaspăt din speciile crap şi şalău, precum şi trei plase de pescuit tip setcă din fir textil.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit în lungime de 150 de metri, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie“ şi de „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial“, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii