Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconierii nu au liber nici în Postul Paştelui! Aproximativ o jumătate de tonă de peşte confiscată de Garda de Coastă

ro

10 Mar, 2017 13:41 2388 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acţionând în baza unei informaţii, au oprit în data de 09.03.2017, în jurul orei 16.00,pe raza localităţii de frontieră Sălcioara, un atelaj hipo condus de cetăţeanul român M.C., în vârstă de 26 ani, cu care transporta nouă unelte de plasă de tip monofilament în care se afla o cantitate însemnată de peşte.

În urma cântăririi au rezultat 482 kg peşte din speciile caras, şalău, biban, babuşcă şi ştiucă, în stare proaspătă, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.   

Peştele a fost ridicat și predat unei societăți comerciale de profil, iar plasele monofilament, în lungime totală de 585m au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008.

Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii